Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο τροχαίο του Παντελίδη: Ποιος οδηγούσε – Τι δείχνει το πόρισμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


​Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση των συνολικά 200 σελίδων για το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε την ζωή στον Παντελή Παντελίδη, τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου.

παντ.jpg


Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων που ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα και μπήκε στη δικογραφία της υπόθεσης, αποτελεί την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση «Παντελή Παντελίδη», καθώς φέρνει στο φως νέα, αποκαλυπτικά στοιχεία.

133510.jpg


Οι εμπειρογνώμονες, μέσα από το πολυσέλιδο πόρισμα τους, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το κοντέρ του μοιραίου μαύρου Mercedes έδειχνε 118 χιλιόμετρα την ώρα, ότι δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος, ότι το όχημα έφυγε από το δρόμο χωρίς να υπάρξει κάποια παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου και τέλος ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι κάποια μηχανική βλάβη ή κατασκευαστικό λάθος του δρόμου.

110616223004_4875.jpg

ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ:

Στην έκθεση των 200 σελίδων, δεν προσδιορίζεται ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Το τροχαίο δυστύχημα, οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα σε όποιον οδηγούσε το ΙΚΥ- 4245 Ι.Χ αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος. Όποιος οδηγούσε, αφού αρχικά εκινείτο επί της γέφυρας εξόδου του πρώην ανατολικού αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με τον εμπρόσθιο δεξιό τροχό πάνω στο υπερυψωμένο τσιμεντένιο τοιχίο».

110616223006_6545.jpg

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ-ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ STAR

Όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το STAR, οι τοξικολογικές εξετάσεις είχαν δείξει ότι στο αίμα του Παντελή Παντελίδη ανιχνεύθηκε ποσότητα αλκοόλ της τάξεως του 2,72 ανά λίτρο αίματος.

«Είναι σα να βάζετε μια κούκλα στη θέση του οδηγού»

Το στοιχείο είναι τόσο σοκαριστικό ακόμη και για τους γιατρούς. Όπως είχε εξηγήσει στο Star ο Διδάκτωρ Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστάσιος Σπαντιδέας «θα λέγαμε ότι είναι από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ανιχνευθεί ποτέ στο αίμα του ανθρώπου. Είναι πάνω από 11 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπτά όρια και ουσιαστικά δεν απέχει καθόλου από το θάνατο, σε ορισμένους μάλιστα ανθρώπους θα μπορούσε να το έχει προκαλέσει.Δηλαδή τα επίπεδα είναι τόσο υψηλά που το άτομο ή θα πρέπει να είναι σε μια ημικωματώδη ή κωματώδη κατάσταση ή σε μια προθανάτια κατάσταση. Δηλαδή ένα άτομο με τέτοια επίπεδα αλκοόλης στο αίμα δεν μπορεί να έχει τις αισθήσεις του» είχε επισημάνει ο γιατρός.

Ο κύριος Σπαντιδέας είχε τονίσει τότε μάλιστα, πως «αυτά τα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα πρακτικά καταργούν κάθε σκέψη, κάθε νόηση και κάθε αντίδραση. Δηλαδή ουσιαστικά είναι να βάζετε μια κούκλα χωρίς νόηση να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο».

133480.jpg


133458.jpg


αυτοκινητο μεσα.jpg

Πηγή: star