Δώρα Χρυσικού: Φωτογραφίζεται με τους δύο πρόσφυγες που φιλοξενεί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ηθοποιός μιλάει και για τα σχόλια που έχει δεχθεί, λέγοντας πως «τα περισσότερα κινούνται στην σφαίρα της σεξουαλικής πείνας»

Η Δώρα Χρυσικού, όπως η ίδια είχε δηλώσει και πριν μερικές εβδομάδες, εδώ και 1,5 μήνα φιλοξενεί στο σπίτι της δυο πρόσφυγες. Τον 25χρονο Χασάν από τη Συρία και τον 19χρονο Ραμί από το Αφγανιστάν. Από τότε έχει ακούσει πολλά και έχει μάλιστα δεχθεί απειλές για τη ζωή της. Η ηθοποιός φωτογραφίζεται μαζί με τους φιλοξενούμενούς της για το περιοδικό YOU και μιλάει στην Τίνα Μεσσαροπούλου.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της ηθοποιού.

Απειλές έχεις δεχτεί;

Ναι, σε εθνικιστικά-φασιστικά σάιτ...Από το ότι θα με βρουν αιμόφυρτη μέχρι του γιατί πήρα άντρες και όχι μια οικογένεια! Τα περισσότερα σχόλια κινούνται στην σφαίρα της σεξουαλικής πείνας και ο Φρόιντ είχε πει ότι ο φασισμός συνδέεται με τη σεξουαλική διαστροφή.

Δεν φοβήθηκες;

Δεν ασχολήθηκα αλλά το έκαναν οι φίλοι μου και η οικογένειά μου και με πήραν πολύ θορυβημένοι και φοβισμένοι λέγοντάς μου «πρόσεχε»! Εγώ, όμως, δεν προκαλώ αλλά φυσικά και θα είμαι στις επάλξεις και θα απαντώ και δεν θα υπάρξει κανένας άνθρωπος που θα με κάνει να φοβηθώ όταν θεωρώ ότι πράττω κατά συνείδηση. Οι απειλές σ’ εμένα δεν πιάνουν... Δεν θα σταματήσω αυτό που κάνω επειδή κάποιος παράφρων και ημίτρελος απείλησε ότι θα με σκοτώσει και θα με δείρει. Εμένα αυτά με πεισμώνουν.

Γιατί πήρες την απόφαση να μιλήσεις;

Έγινε μετά από μεγάλη σκέψη γιατί είδα ότι προς τα έξω βγαίνουν μόνο τα κακώς κείμενα του λιμανιού -αναφέρομαι στις συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών- και όχι η καθημερινότητα που ζούμε εμείς τόσο καιρό που είναι και εύρυθμη και γλυκιά. Έτσι θέλησα να πω τη δική μου ιστορία για να διώξω το φόβο και να δώσω μια άλλη οπτική του πώς είναι η συμβίωσή μας με τους πρόσφυγες. Και, βέβαια, να παρακινήσω όσους ενδεχομένως μπορεί να το είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να το κάνουν. Γιατί φυσικά δεν το έκανα ούτε για να διαφημίσω τον εαυτό μου, ούτε καν την δράση μου...

protothema