Αν δείτε αυτές τις κρεμάστρες σε δημόσιους χώρους ειδοποιήστε την αστυνομία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις πλαστικές κρεμάστρες τις βρίσκουμε αρκετά συχνά σε τουαλέτες, αποδυτήρια ακόμα και σε δωμάτια ξενοδοχείου. Η αστυνομία όμως έχει εκδώσει προειδοποίηση αναφορικά με ένα συγκεκριμένο είδος που είναι ιδιαίτερα ύποπτο και όχι τόσο αθώο όπως δείχνει. Μπορεί στα μάτια σας να μοιάζει με μια κοινή κρεμάστρα, η πραγματικότητα είναι όμως πως πρόκειται για μια καλά καμουφλαρισμένη κάμερα! 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί τη μικροσκοπική αυτή κάμερα από το διαδίκτυο και να την τοποθετήσει σε δημόσιους χώρους και σε σημεία που εκείνος επιθυμεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις ηδονοβλεπτικές του ορέξεις. Όταν λοιπόν εντοπίσετε μια τέτοια κρεμάστρα- η κάμερα δεν είναι εύκολα ορατή-, τότε πρέπει να ειδοποιήσετε αμέσως τις διωκτικές αρχές, όπως συμβουλεύει η αστυνομία.

Η ανησυχία των αρχών οφείλεται στο γεγονός ότι έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεών του, ενώ μπορεί ο οιοσδήποτε να την αποκτήσει μέσω διαδίκτυο σε τιμή που ξεκινά από τα δέκα ευρώ.  

Η ντετέκτιβ Carrie Kerskie ανέφερε στο ειδησεογραφικό δίκτυο, ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για αυτές τις κρεμάστρες είναι δύο ώρες: «Τότε, το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να βγάλουν τη μπαταρία, να τη βάλουν σε έναν υπολογιστή και να δουν το υλικό που κατέγραψε. Είναι αρκετά εύκολο, απλά πηγαίνουν στο χώρο που θέλουν να καταγράψουν, την τοποθετούν, αποχωρούν και επιστρέφουν έπειτα από δυο ώρες». 

Η προειδοποίηση προήλθε αρχικά από την αστυνομία της Φλόριντα των ΗΠΑ, έπειτα από τον εντοπισμό τέτοιων αξεσουάρ σε δημόσιες τουαλέτες.