Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε που χιονίζει – LIVE εικόνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με χιόνι ξύπνησαν οι κάτοικοι και της Αθήνας σήμερα, ενώ ο χιονιάς έχει πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες ημέρες. Δείτε που χιονίζει τώρα.

Σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μας θύμισε ότι έχουμε... χειμώνα. Κρύο, παγωνιά, και χιόνια σχεδόν σε ολόκληρη της χώρα.

Δείτε ΠΑΡΑΚΑΤΩ που χιονίζει τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Ελληνικού Στρατού με τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Αλόννησο και στην Εύβοια, να ανοίξουν οι οδικοί άξονες προς αποκλεισμένα χωριά και οικισμούς, να παραμείνουν ανοιχτοί κύριοι οδικοί άξονες, καθώς και να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η κανονικότητα στις πληγείσες, από την κακοκαιρία, περιοχές.

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές. Αναλυτικά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε:

Θεσσαλονίκη: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετούς Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Ήδη έχουν ανακοινώσει πως για τρίτη ημέρα δεν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων Δήμων.

Αναλυτικότερα, δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τετάρτη τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν ή ακόμη και αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού. Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη όλα τα σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς παραμένουν τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού και οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες -παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης - είναι χαμηλές.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία (κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο). Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την Τετάρτη, ούτε στα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά λόγω της δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Κλειστά για τρίτη συνεχή ημέρα θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς οι συνθήκες παγετού έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα συστήματα υδροδότησης των σχολείων. Όπως ανακοινώνει ο Δήμος δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κλειστοί παραμένουν ο 1ος, 5ος & 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Στο Ωραιόκαστρο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ. Για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΚΔΑΠ και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο Δήμο Λαγκαδά.

Στο Δήμο Δέλτα, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
 

Κρήτη: Δήμος Μαλεβιζίου: Το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά. Ναύπλιο: Ύστερα από σύσκεψη, όλων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος, εκτιμώντας την κατάσταση, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, διότι λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Παξοί: Τα σχολεία στους Παξούς θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, μετά από απόφαση του δημάρχου, λόγω ολισθηρότητας στους δρόμους. Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κανονικά διεξάγονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμείνουν για Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν. Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και την Τετάρτη με απόφαση του προέδρου της σχολής.

Εύβοια: Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.