ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΥ: Χιόνια και στην Αττική σήμερα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (07/12/2016), ενώ το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Ήπειρο και τη Μακεδονία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια στα κεντρικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αύριο, Πέμπτη (08/12/2016) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τις πρωινές ώρες στα δυτικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Βαθμιαία κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr