Λουκέτο σε γνωστή καφετέρια του Ηρακλείου – Δε φαντάζεστε το λόγο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λουκέτο σε γνωστό καφέ του Ηρακλείου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή των Λιονταριών, βάζει ο δήμος, καθώς εντοπίστηκε να έχει τριπλάσια τραπεζοκαθίσματα από την άδειά του! Το κατάστημα είχε άδεια για 66 τραπεζοκαθίσματα και χρησιμοποιούσε χώρο για… 189!

Επιπλέον είχε μετατραπεί αποθήκη του καταστήματος σε χώρο για ψήσιμο φαγητών, χωρίς να υπάρχει τέτοια άδεια, παρά μόνο για λειτουργία καφετέριας – μπαρ.

Στην έκθεση του προς την αρμόδια δημοτική επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που αποφάσισε ομόφωνα το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης, το Τμήμα Πολεοδομικών Μελετών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας διαπίστωνε μεταξύ άλλων στις 4 Οκτωβρίου:

«α) στον εξωτερικό δημοτικό χώρο έχει γίνει υπέρβαση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς σύμφωνα με την άδεια προβλέπεται η ανάπτυξη 66 καθισμάτων, εφόσον έχει δικαίωμα χρήσης αυτού και διαπιστώθηκε η ανάπτυξη 189 τραπεζοκαθισμάτων

β) Τμήμα του παρασκευαστηρίου στο ισόγειο της επιχείρησης έχει καταργηθεί (τμήμα του μπαρ με τον εξοπλισμό του) και έχει απομακρυνθεί σύστημα πλύσεως από το χώρο πίσω από το μπαρ.

γ) Στον υπόγειο χώρο του καταστήματος, ο οποίος στα θεωρημένα σχεδιαγράμματα της άδειας ορίζεται ως αποθήκη, έχει εγκατασταθεί πλήρης συγκρότηση παρασκευαστηρίου με εστίες έψησης, πλατώ, σύστημα πλύσεως, πάγκους εργασίας κλπ.

δ) Παρακείμενος υπόγειος χώρος ο οποίος δεν αποτυπώνεται στα θεωρημένα σχεδιαγράμματα χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος της επιχειρήσεως

ε) Από την επιχείρηση παρασκευάζονται και προσφέρονται και είδη των οποίων η προσφορά δεν προβλέπεται από επιχειρήσεις αναψυχής “Καφετέρια – Μπαρ”, όπως κρεατικά, ζυμαρικά κλπ αλλά για την παρασκευή και προσφορά τους η επιχείρηση θα έπρεπε να διαθέτει και άδεια επιχείρησης μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος.

Τα ανωτέρω αποτελούν επέκταση και αλλαγή του καταστήματος και αυτό συνιστά ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος, ως βεβαιώνεται από υγειονομικούς υπαλλήλους και απαιτείται η έκδοση νέας άδειας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην επιτροπή, στη συγκεκριμένη καφετέρια είχε επιβληθεί το 2015 η ποινή της προσωρινής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας, όμως με προσωρινή δικαστική απόφαση η λειτουργία συνεχίστηκε.

Πηγή:candianews