Τι δήλωσε η Σταμάτη για τη σύλληψη της – Ανακοίνωση κόλαφος από τους Ειδικούς Φρουρούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ελεύθερη αφέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/9) η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, μετά την μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε αστυνομικό εναντίον της.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη όταν πήγε να διπλοπαρκάρει το αυτοκίνητό της έξω από το αστυνομικό τμήμα κοντά στο δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Μιλώντας στο star, η Σάσα Σταμάτη δήλωσε:

«Ταλαιπωρήθηκα πολύ! Με πήγαν σε ένα κτίριο και μου έβγαλαν δαχτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες. Αύριο θα γίνει η δίκη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς ωστόσο να πει τίποτα παραπάνω για το περιστατικό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α

«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων " και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη "δυνη' παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον "επώνυμο".»