Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη: «Πίναμε ηρωίνη μπροστά στην Άννυ»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η Άννυ, ήταν το καμάρι του Σάββα, την είχε σαν πριγκίπισσά του... αυτός φρόντιζε τη μικρή, της άλλαζε τις πάνες...».

Αυτό κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Οφελία Κούτερα, γιαγιά της 4χρονης Άννυ και μητέρα του Στανισλάβ Μπακαρτιέβ γνωστού ως Σάββα, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον φίλο του Νασίφ Αχμεντόφ ή Νίκι δολοφόνησε την κόρη του, την τεμάχισε, μαγείρεψε τα μέλη της και στη συνέχεια τα πέταξε στα σκουπίδια.

«Κάναμε χρήση ηρωίνης μπροστά στην Άννυ, εγώ, ο πατέρας της και ο Νίκι» ανέφερε στο δικαστήριο άλλος μάρτυρας στην υπόθεση, τονίζοντας σε άλλο σημείο κατάθεσής του πως «ο Νίκι έφυγε από το σπίτι της Μιχαήλ Βόδα όπου έμεινε μόνιμα γιατί δεν άντεχε να βλέπει την βιαιότητα του Σάββα απέναντι στη μικρή».

Η δίκη για το φρικτό αυτό έγκλημα που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2015, συνεχίζεται σήμερα δεύτερη ημέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου και οι αποκαλύψεις γύρω από από την υπόθεση δεν παύουν να σοκάρουν.

Πρώτη, σήμερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Οφελία Κουτεβα, μητέρα του Σάββα η οποία στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, υποστήριξε: «Δεν το πιστεύω αυτό ακομα. Πιστεύω ότι θα μου πει ο Σάββας ότι δεν είναι αλήθεια. Είναι πολύ καλό παιδί ο γιος μου. Αυτός φρόντιζε τη μικρή. Άλλαζε τις πάνες. Ήταν όλη μέρα μαζί της. Ακόμα περιμένω να μου πει ότι δεν είναι αλήθεια. Είμαι στην Ελλάδα 20 χρόνια. Ο γιος μου ήρθε λίγο πιο μετά. Ποτέ δεν τον έχω δει να μαλώνει με φίλους του. Με κανέναν. Όταν κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά ήταν μεγάλος. Ήταν πια με τη γυναίκα του. Τότε κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά. Δεν ξέρω τι χρήση έκανε. Έφυγε από τα 20 από το σπίτι».

«Δεν είχαμε καλή σχέση»

Η μητέρα του Σάββα, που παρακολουθεί ατάραχος τη διαδικασία, ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν είχε καλή σχέση με τον γιο της «από τότε που ήταν με τη γυναίκα του». Η μάρτυρας κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν τους έβλεπα. Δεν τον έβλεπα τακτικά. Ξέρω ότι ειπε ότι θα δουλέψει σερβιτόρος σε γάμους και βαφτίσια. Εκείνη την περίοδο δεν ξέρω πού εργαζόταν. Δεν με άφηνε να μπαίνω στη ζωή του. Δε με άφηναν να ρωτάω πολλά. Δεν ξέρω τους φίλους του. Εκ των υστέρων είδα ότι έκανε παρέα με τον Νικολάι».

Η μάρτυρας ανέφρε ότι σπάνια πήγαινε στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα και πως για να επισκεφθεί το ζευγάρι και την εγγονή της έπρεπε πρώτα να τους τηλεφωνήσει και να τους ρωτήσει αν μπορεί να πάει. Είπε, στην κατάθεσή της: «Πήγαινα μια φορά στους τρεις μήνες. Κρατούσα το παιδί. Πήγα κι έμεινα μια εβδομάδα στο σπίτι τους μαζί με τη γυναίκα του για να τη βοηθήσω. Άλλη μια φορά το κράτησα επειδή η μάνα του είχε πάει στη Γερμανία».

«Τους συμβούλευα να μην κάνουν παιδί ακόμη»

Στην κατάθεσή της, η γιαγιά της μικρής Άννυ ανέφερε ότι οι γονείς της γνωρίστηκαν σε καφετέρια στην Ελλάδα, ότι είχαν μακροχρόνια σχέση και αγαπούσαν ο ένας τον άλλον.

Ο Σάββας έλεγε ότι δούλευε σε καφετέρια η Δημητρίνα, αλλά εγώ έμαθα ότι δούλευε σε στούντιο. Η ίδια μου το είπε. Όταν τον είδα στην αστυνομία ήταν σαν χαμένος, έτρεμε. Από τα ναρκωτικά ήταν» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ο Σάββας κράταγε το παιδί. Ήθελα να πάω εκεί να βοηθήσω. Ο γιος μου, μου είπε ότι είναι μια φίλη της Δημητρίνας εκεί και τον βοηθάει. Το πίστεψα γιατί είχε μια Ρουμάνα φίλη η Δημητρίνα που ερχόταν στο σπίτι».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η γιαγιά της Άννυ ανέφερε ότι η ίδια είχε πει «πράγματα για το παιδί», ότι δηλαδή «μπορεί να μην είναι δικό του» και για αυτό το λόγο είχε μαλώσει με τον γιο της. «Έδωσα σαν γονιός συμβουλή ότι δεν ήταν έτοιμοι για παιδί. Δεν είχαν χρήματα, ούτε εγώ. Μετά ο γιος μου ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί αλλά δεν ήθελε η Δημητρίνα γιατί έπαιρνε κάποιο επίδομα....» συνέχισε η μάρτυρας και προσέθεσε: «Όταν είχε στη Βουλγαρία ο Σάββας με τη μικρή, είχε μείνει μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο. Ο ξενοδόχος είπε στη γιαγιά του Σάββα ότι δεν έχει δει πιο χαζομπαμπά».

Πρόεδρος: Είχε κάποια αμφιβολία ο γιος σας ότι η Άννυ δεν ήταν δικό του παιδί;
Μάρτυρας: Όχι
Πρόεδρος: Εσείς θέλατε το παιδί;
Μάρτυρας: Εγώ απλά σαν γονέας τους έδωσα μια συμβουλή επειδή είχαν μπλέξει με ναρκωτικά, τους έλεγα ότι ίσως δεν είναι έτοιμοι ακόμη...
Πρόεδρος: Οι σχέσεις του γιου σας με την Άννυ ποιες ήταν;
Μάρτυρας: Ήταν το καμάρι του, είχαν πολύ καλές σχέσεις, την αγαπούσε.
Πρόερος: Είχε πέσει στην αντίληψη σας ότι βιαιοπραγούσε στην Άννυ;
Μάρτυρας: Όχι, ούτε ο Σάββας ούτε η Δημητρίνα. Παίζανε μαζί στο κομπιούτερ. Ο Σάββας ήταν και πιο αυστηρός με το φαγητό της, δεν ήθελε να τρώει απ' έξω.
Πρόεδρος: Είχατε ακούσει ποτέ την εγγονή σας να εκφράζει φόβο όταν ζούσε με τους γονείς της;
Μάρτυρας: Όχι, ήταν πολύ χαρούμενη.
Πρόεδρος: Ξέρετε αν ο γιος σας ή η κατηγορούμενη είχαν κάποια σχέση με κάποιον Γερμανό;
Μάρτυρας: Ο γιος μου, μου είχε πει ότι το 2014 είχαν πάει στη Γερμανία να δουλέψουν και οι δυο.
Πρόεδρος: Και τι σχέση υπήρχε με αυτόν τον Γερμανό;
Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ο Σάββας δούλευε σε ένα στάβλο με άλογα, αγαπάει πολύ τα ζώα, είχε δώσει 800 ευρώ για να σώσει τη γάτα του, για αυτό δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανε αυτό.

«Πίναμε ηρωίνη μπροστά στην Άννυ»

Σοκ προκάλεσε στο ακροατήριο η κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος γνώρισε τους δυο κατηγορουμένους τον Σάββα και τον Νίκι, τον Απρίλιο του 2015, στο Πεδίον του Άρεως, όπου είχαν βρεθεί όλοι μαζί για κάνουν, όπως είπε, χρήση ηρωίνης.

Κατέθεσε ο μάρτυρας: «Γνώρισα τον Νικολάι μαζί με τον Σάββα στο Πεδίον του Άρεως όπου είχαν πάει για να κάνουν χρήση ηρωίνης, είχα πάει και εγώ για να κάνω χρήση. Τους βοήθησα, αυτό έγινε τον Απρίλιο του 20015. Κάναμε παρέα με έχει καλέσει ο Νικολάι στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα. Μετά ξανακάναμε χρήση και άλλες φορές. Ο Νικολάι έμεινε μόνιμα στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, ήταν καλό παιδί».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως ο Νικολάι κάποια στιγμή του είπε ότι θα φύγει από το σπίτι της Μ. Βόδα, γιατί δεν άντεχε τη βιαιότητα του Σάββα απέναντι στην κόρη του.

Πρόεδρος: Η εικόνα που έχετε για τον πατέρα της Άννυ ποια ήταν;
Μάρτυρας: Ότι ήταν χρήστης, έπινε καθημερινά.
Πρόεδρος: Όταν πήγατε στην Μ. Βόδα κάνατε χρήση ηρωίνης;
Μάρτυρας: Ναι
Πρόεδρος: Ήταν και η Άννυ εκεί;
Μάρτυρας: Ναι, το έβλεπε
Πρόεδρος: Θα μπορούσε να έχει πρόσβαση το παιδί στα ναρκωτικά;
Μάρτυρας: Ναι, θα μπορούσε, τα ναρκωτικά ήταν απλωμένα στο τραπέζι.
Πρόεδρος: Τι έγινε με τη Άννυ;
Μάρτυρας: Κάποιο μάλωμα είδα εγώ με τον πατέρα της. Εκείνος φώναξε γιατί το παιδάκι ήθελε να πάει στη γιαγιά του.
Πρόεδρος: Σας είχε πει κάτι ο Νικολάι για τη συμπεριφορά του Σάββα απέναντι στην Άννυ;
Μάρτυρας: Ναι μου είχε πει ότι την έκανε μπάνιο με κρύο νερό και ότι την χτυπούσε.
Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει κάποια άλλα περιστατικά;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι άλλο
Πρόεδρος: Αφού κάνατε χρήση ναρκωτικών πώς ήταν ο πατέρας της Άννυ; Ήταν σε θέση να την φροντίσει ή όχι;
Μάρτυρας: Μπορούσε να την φροντίσει.