Άννα Κορακάκη: Υποκρισία! Το προπονητήριο – ντροπή θα αντικατασταθεί…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολύς λόγος έχει γίνει για τον χώρο στον οποίο προπονούνταν για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου η χρυσή Ολυμπιανίκης, Αννα Κορακάκη.

Και πως να μην συμβεί αυτό, αφού μόνο προπονητήριο δεν είναι. Μάλλον δεν ήταν αφού οι τοπικές αρχές έσπευσαν να το κατεδαφίσουν. Για να μην δουν την ντροπή αποτυπωμένη. Γιατί οι εκκλήσεις του πατέρα τόσα χρόνια έπεφταν στο κενό. Ούτε οι αρμόδιοι, ούτε και εμείς τα ΜΜΕ δεν του δίναμε σημασία.

Όμως, στην εποχή που ζούμε τίποτα δεν μένει κρυφό. Οι φωτογραφίες του προπονητηρίου πριν την κατεδάφιση υπάρχουν και κυκλοφορούν παντού. Και δείχνουν την γύμνια όλων μας. Η αιδώς, είναι μια λέξη άγνωστη σε πολλούς. Και κυρίως σε αυτούς που εκλέγονται για να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις και για να βοηθούν όλους εμάς. Ο δήμαρχος της Δράμας έκανε δηλώσεις σήμερα και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οι διαπιστώσεις από τον ίδιο ότι η Αννα προπονούνταν κάτω από τραγικές συνθήκες μόνο οργή προκαλούν. Γιατί ο εκάστοτε τοπικός άρχοντας δεν είναι σε αυτή την θέση για να κάνει διαπιστώσεις. Αλλά για να παίρνει αποφάσεις. Και όχι εκ των υστέρων....

Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το κράτος παραχώρησε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις στους δήμους χωρίς όμως με τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία και τη συντήρησή τους.

Απαντώντας στο «παράπονο» που εκφράστηκε για την προχθεσινή κατεδάφιση του κτίσματος και τις εργασίες στο πρόχειρο σκοπευτήριο, όπου προπονείτο η Άννα Κορακάκη ειδικά για τις βολές των 25 μ., σ' ένα νταμάρι στους πρόποδες του Κορυλόβου, ο κ. Μαμσάκος είπε ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τον πατέρα και προπονητή της, τον Τάσο Κορακάκη.

«Έχουμε μιλήσει με τον πατέρα της Άννας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έχουμε δρομολογήσει μια ανακατασκευή του γηπέδου με τα πενιχρά και λίγα έσοδα που έχει ο Δήμος Δράμας. Όταν ανέλαβα τη δημαρχία, βρήκα κλειστά όλα τα γήπεδα γιατί δεν είχαν άδειες καταλληλότητας και λειτουργίας. Το επίσημο κράτος φόρτωσε όλους τους δήμους μ' όλες αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς τους αντίστοιχους πόρους» είπε ο δήμαρχος Δράμας.

Πρόσθεσε: «Ο δήμος είχε στη διάθεση του 500.000 ευρώ μόνο για τις στατικές μελέτες όλων των γηπέδων, που δεν επαρκούσαν για όλα τα γήπεδα και για όλα τα έργα συντήρησης που απαιτούνταν για τα 10-15 διαφορετικά αθλήματα». «Συμφωνήσαμε», κατέληξε ο δήμαρχος Δράμας, «με τον Τάσο Κορακάκη να κατασκευάσουμε ένα μικρό προπονητήριο - σκοπευτήριο τύπου κοντέηνερ, το δρομολογήσαμε και ήδη το παραγγείλαμε πριν από ενάμιση μήνα. Αυτό είναι που μπορούσαμε να κάνουμε κι αυτό κάναμε».

Πάντως συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που ήταν την ώρα της επιτυχίας στο σπίτι της οικογένειας στην Δράμα δήλωναν βλέποντας τον Τάσο και την κόρη του να πνηγυρίζουν για το χρυσό: «Πες τα Τάσο …όλα να τα πεις …να πεις για το νταμάρι και την παράγκα, που έκανε προπόνηση… Δεν το ξέρει, ο Τάσος, ότι το πρωί την γκρεμίσανε…»…

Όμως και η μητέρα της Άννας Κορακάκη δεν μάσησε σήμερα τα λόγια της. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Φωτεινή Κορακάκη είπε: “οι πιο δύσκολες μάχες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων” και συμπλήρωσε με πικρία πως “έπρεπε να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα με πάρα πολύ σκληρές μάχες. Μάχες για να έχει τις σφαίρες της, τα όπλα της, χώρο προπονήσεων και τον προπονητή της μαζί στον αγώνα της. Αυτό που έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένας καθημερινός σκληρός αγώνας του άνδρα μου για τις εξασφαλίσει τα υλικά και τις συνθήκες που έπρεπε”.