Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο της Κορακάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τους λόγους για τους οποίους συνεργεία του δήμου Δράμας κατεδάφισαν το πρόχειρο σκοπευτήριο όπου εκπαιδευόταν η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη εξήγησε, με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να τοποθετήσει στο χώρο ένα «κοντέινερ προπονητικού στυλ», που θα επιτρέψει στην 20χρονη πρωταθλήτρια και σε άλλους αθλητές να εκπαιδεύονται υπό καλύτερες συνθήκες.

Η κατεδάφιση του αυτοσχέδιου σκοπευτηρίου καταγγέλθηκε από συγγενείς της ολυμπιονίκη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όμως ο κ. Μαμσάκος υποστήριξε ότι ο δήμος είχε συνεννοηθεί με τον πατέρα και προπονητή της Κορακάκη πριν καν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία.

Αναφερόμενος στο νταμάρι όπου είχε κατασκευαστεί το κατεδαφισθέν σκοπευτήριο, ο δήμαρχος σημείωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση όφειλε να καθαρίσει αυτή την «ανεπίτρεπτη κατάσταση».

Τέλος, ο κ. Μαμσάκος επιτέθηκε στην κεντρική κυβέρνηση για την απουσία της στη υλική στήριξη των αθλητών, προσθέτοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει, προσπαθεί να καλύψει το κενό.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση του σκοπευτηρίου καταδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασε η ελληνίδα αθλήτρια προκειμένου να φτάσει στη διάκριση στο κορυφαίο επίπεδο.