Θρίλερ με το θάνατο 30χρονου αγρότη στην Εύβοια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στις 24 Μαίου - Τον έψαχναν για ώρες, αφού δεν απαντούσε στο κινητό και τελικά ο ξάδερφος του τον βρήκε πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού στην Καστέλα Ψαχνών

Θρίλερ. Αυτή η λέξη ταιριάζει στην μυστήρια υπόθεση θανάτου του 33χρονου Βαγγέλη Σαλή, που βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Μάιο, λίγες ημέρες αφού η γυναίκα του είχε φέρει στη ζωή το παιδί τους.

Ένας θάνατος που συζητιέται ακόμη στα καφενεία και στις πλατείες αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει εάν ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία. Απ’όλους τους κατοίκους της Ευβοίας, η οικογένεια του 33χρονου αγρότη είναι εκείνη που αναζητά όσο κανείς άλλος την αλήθεια.

Ένα «γιατί» στοιχειώνει τις μέρες και τις νύχτες τόσο της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη όσο και της συζύγου του. Ένα «γιατί» που μέχρι στιγμής, δυο μήνες μετά, δεν έχει απαντηθεί.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, όμως το ένστικτο της μάνας του Βαγγέλη άλλα της λέει.

"Ακόμα δεν έχω πιστέψει πως έφυγε το παλικάρι μου από τη ζωή. Στην αρχή μας έλεγαν ότι πρόκειται για αυτοκτονία γιατί βρήκαν δίπλα του μια φιάλη με φυτοφάρμακο. Δεν το πίστεψα αυτό το πράγμα, με τίποτα, γιατί το παιδάκι μου δεν είχε προβλήματα, ήταν καλά με τη γυναίκα του και μόλις είχε έρθει στη ζωή και το μωράκι τους. Μετά μας είπαν ότι πέθανε από πνευμονικό οίδημα. Ότι το παιδί μάλλον ταράχτηκε πολύ γιατί είχε εμπλακεί σε ένα τροχαίο και φοβήθηκε. Κανείς δεν τον βοήθησε, κανείς. Δεν μπορώ να πιστέψω τίποτα από όλα αυτά."

Τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το ξαφνικό θάνατο του γιου της, βασανίζουν την κυρία Μαρία, η οποία σκέφτεται να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για να μπορέσει να μάθει γρήγορα όλη την αλήθεια. "Δεν ξέρω τι έγινε με το θάνατο του παιδιού μου. Μιλάγαμε με το παιδί λίγο πριν πεθάνει. Μιλάγαμε στο τηλέφωνο. Τι έγινε μετά; Ήταν καλά. Μήπως μου το χτύπησαν και μου το σκότωσαν; Ψάχνομαι συνέχεια δεν μπορώ να ηρεμήσω και θα ψάχνομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου .Ένα μεγάλο "γιατί" με έχει φάει. Εγώ θα ερευνήσω το θάνατο του γιου μου και στο τέλος θα αποδείξω πολλά πράγματα . Μόλις συνέλθω από το σοκ γιατί ήταν ξαφνικός ο θάνατος του, θα βάλω δικηγόρο και θα προχωρήσω την υπόθεση μέχρι τέλους ".

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στις 16:30 το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαίου 2016. Τον έψαχναν για ώρες, αφού δεν απαντούσε στο κινητό και τελικά ο ξάδερφος του τον βρήκε πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού μέσα στο χωράφι που διατηρούσε στο χωριό Καστέλα Ψαχνών, ενώ δίπλα του ήταν μια φιάλη με φυτοφάρμακο, η οποία ήταν σχεδόν άδεια. Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας που διακομίστηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στη περιοχή των Ψαχνών, κάτι όμως που πολύ πιθανόν να μην έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Το τρακτέρ που οδηγούσε συγκρούστηκε με μηχανή. Ο δικυκλιστής είχε τραυματιστεί και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του . Ο Βαγγέλης Σαλής ασχολιόταν με αγροτικές εργασίες ενώ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους που είχε φέρει πρόσφατα στο κόσμο, η γυναίκα του.