ΣΟΚ: Νεαρή γυναίκα χαροπαλεύει μετά από το τραγικό λάθος πασίγνωστου γυναικολόγου-χειρουργού: Της γέμισε τον εγκέφαλο με αέρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην εντατική μονάδα γνωστού μαιευτηρίου των Αθηνών χαροπαλεύει μια άτυχη κοπέλα, ύστερα από εγκληματικό λάθος του γυναικολόγου της που την υπέβαλλε σε μια επέμβαση ρουτίνας, η οποία όμως κατέληξε σε τραγωδία για την ίδια και την οικογένειά της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή γυναίκα επισκέφθηκε τον γιατρό της για να πραγματοποιήσει έναν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως στη μια ωοθήκη της γυναίκας υπήρχε μια κύστη, περίπου 5 εκατοστών, η οποία έπειτα από σύσταση του γυναικολόγου της έπρεπε για προληπτικούς λόγους να αφαιρεθεί.

Η τυφλή εμπιστοσύνη στον γιατρό της, αλλά και η σφοδρή επιθυμία της ίδιας να αποκτήσει ένα παιδί την οδήγησαν άμεσα στο χειρουργείο, μιας και κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του γυναικολόγου, ήταν μονόδρομος για να μπορέσει να γίνει μητέρα.

Ο γολγοθάς της άτυχης νεαρής και των δικών της ανθρώπων ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, οπότε και πραγματοποιήθηκε η επέμβαση ρουτίνας όπως μάλιστα την είχε χαρακτηρίσει ο γιατρός της. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, όμως, ο χειρουργός έκανε ένα εγκληματικό λάθος, (συνάδελφοί του μάλιστα αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί ακόμη και από φοιτητή της Ιατρικής) μπέρδεψε την κύστη με την κύλη και αντί να αφαιρέσει την κύστη από την ωοθήκη της γυναίκας, τρύπησε με νυστέρι τον νωτιαίο μυελό της, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο εγκέφαλός της αέρα!!!

kistioothikis1

Έπειτα από αυτό το τραγικό συμβάν κινδύνευσε άμεσα η ζωή της κοπέλας και στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός με τον γυναικολόγο να καλεί έντρομος και πανικόβλητος σε βοήθεια όλο το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου για να σώσει την ασθενή από βέβαιο θάνατο.

Η ασθενής υποβλήθηκε σε αξονικό τομογραφία και αμέσως διαπιστώθηκε η βλάβη στη μηνιγγομυελοκήλη, την οποία ο ανεύθυνος γιατρός, με μια αδέξια κίνησή του, είχε καταστρέψει! Αυτό το τραγικό λάθος του χειρουργού άφησε τη γυναίκα σχεδόν ανάπηρη και δίχως να έχει επαφή με το περιβάλλον. Μετά το χειρουργείο η γυναίκα βρίσκεται διασωληνωμένη μέχρι και αυτήν τη στιγμή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες του anatropionline.gr, μετά από σύσκεψη της επιστημονικής ομάδας του μαιευτηρίου, πάρθηκε η απόφαση να γίνει μεταφορά της γυναίκας σε τμήμα νευρολογικής κλινικής άλλου ιδιωτικού νοσοκομείου που διαθέτει τέτοια μονάδα, παρ’ όλη την επιμονή του γιατρού να παραμείνει η ασθενής στο μαιευτήριο!

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς η ζωή της κοπέλας κρέμεται από μια κλωστή, ενώ ειδικοί εκτιμούν πως ακόμη κι αν επιζήσει δύσκολα θα επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Όπως βέβαια είναι αναμενόμενο ο γιατρός θα λογοδοτήσει άμεσα στη δικαιοσύνη, καθώς οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας είναι εξαγριωμένοι και ζητούν εξηγήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν μια τόσο σοβαρή και μη αναστρέψιμη κατάσταση στον δικό τους άνθρωπο.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο περιστατικό ενδέχεται να είναι και το μοναδικό παγκοσμίως, αφού ακόμα και ένας φοιτητής της ιατρικής δε θα μπορούσε να υποπέσει σε ένα τόσο “παιδαριώδες” και εγκληματικό λάθος!

Πηγή: anatropionline.gr