Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Ερυθρές Αττικής – Πυρκαγιές σε Εύβοια, Ναύπλιο και Μάνη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η πυρκαγιά είχε απειλήσει σπίτια και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατέβαλλαν τιτάνιες προσπάθειες για να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε οικισμό

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν, από το πρωί του Σαββάτου, στις Ερυθρές Αττικής, στην Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, στην Ανατολική Μάνη και το Ναύπλιο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγα λεπτά, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ερυθρές Αττικής. Η φωτιά είχε πλησιάσει σε οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά αποσοβήθηκε εγκαίρως ο κίνδυνος από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πριν από λίγο αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 υδροφόρα οχήματα.

Η πυρκαγιά είχε απειλήσει σπίτια και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατέβαλλαν τιτάνιες προσπάθειες για να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε οικισμό που βρίσκεται 300 μόλις μέτρα από το μέτωπο της φωτιάς.

Τριάντα πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 οχήματα ΟΤΑ, 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη έδιναν «μάχη» με τις φλόγες.

Φωτιά και στην Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε παρθένο δάσος στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και ένα υδροφόρο όχημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έως αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά στο Προσήλιο Μάνης

Επίσης, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης ,λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 13 οχήματα της πυροσβεστικής, 30 πυροσβέστες, 12 του πεζοπόρου, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν τέσσερα αεροσκάφη.

Ναύπλιο: Μεγάλη φωτιά δίπλα από τη γέφυρα Ραμαντάν

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στην παραλιακή Ναυπλίου- Νέας Κίου,.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ναυπλίου για την κατάσβεση καθώς από τους ανέμους η πυρκαγιά πήρε αμέσως διαστάσεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική έκταση δίπλα από την γέφυρα Ραμαντάν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Σάββατο, έχει εκδώσει σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, στην κατηγορία κινδύνου «4» είναι η Αττική και η Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο, οι Κυκλάδες, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές.