Λύθηκε το μυστήριο με την εξαφάνιση της 16χρονης Κλαρίσα – Τι κατέθεσε στην αστυνομία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συμπληρώνονται σιγά – σιγά τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης εξαφάνισης της 16χρονης Κλαρίσα στην Κρήτη.

Σώα και ασφαλής επέστρεψε χθες το βράδυ η 16χρονη Κλαρίσα στο σπίτι της μετά από την περιπέτεια που είχε.

Aργά το απόγευμα της Κυριακής (17-07-2016) η 16χρονη Κλαρίσα, μαζί με την 14χρονη αδερφή της και δύο φίλες της έφυγαν από το χωριό και περπάτησαν για περίπου ένα χιλιόμετρο φτάνοντας σε ένα χωράφι.

Την ώρα που μιλούσαν και γελούσαν η 16χρονη είδε κάποια πρόβατα και αποφάσισε να κόψει δύο ελαιόκλαδα με σκοπό να τα ταΐσει. Στην προσπάθειά της αυτή τα πρόβατα έφυγαν κι εκείνη τα ακολούθησε. Η αδερφή και οι φίλες της έτρεξαν πίσω της, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα την έχασαν από το οπτικό τους πεδίο. Άρχισαν να την ψάχνουν αλλά δεν την βρήκαν πουθενά και ενημέρωσαν τις αρχές που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της…

Στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής άρχισαν οι επίσημες έρευνες υπό την καθοδήγηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και την συνδρομή της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου αλλά και κατοίκων τόσο από τις Κουρούτες όσο και από τα γύρω χωριά. Λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα της Δευτέρας η 16χρονη Κλαρίσα βρέθηκε λίγα μέτρα έξω από το χωριό και ήταν αρκετά αφυδατωμένη.Αμέσως οι αρχές την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Φωτεινής προκειμένου να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 16χρονη Κλαρίσα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι απομακρύνθηκε από τις φίλες της για να ταΐσει κάποια ζώα που είδε ωστόσο έχασε τον προσανατολισμό της. ”Ήμουν μαζι με τα κορίτσια. Απομακρύνθηκα ενώ ακολούθησα κάτι ζωα. Έπεσα και χτύπησα, έχασα τον προσανατολισμό μου φωναζα αλλα δε με ακουγε κάνεις. Κουράστηκα και με πηρε ο υπνος μεσα στο δάσος. Το πρωί άκουσα σκυλια και πετάχτηκα στον ύπνο μου. Φώναζα για βοήθεια αλλά δε με ακουγε κανεις. Η φωνή μου έκλεισε από τις φωνές. Το πρωι ακουσα να με καλουν και πηγα προς τα εκεί που άκουγα τις φωνες. Και ειδα τους ανθρώπους που με αναζητουσαν”.