Η καρδιά «πρόδωσε» τον καρδιολόγο Περικλή Γαλλή – Ξαφνικός θάνατος μπροστά στην αδερφή του (ΦΩΤΟ)!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκίνηση και θλίψη για τον θάνατο του άτυχου καρδιολόγου που «έσβησε» αναπάντεχα. Ασθενείς τον περίμεναν έξω από το ιατρείο του...

Σοκ, συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή για τον αιφνίδιο θάνατο του καρδιολόγου Περικλή Γαλλή, που άφησε την τελευταία του πνοή τo μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σε τοποθεσία του Ολύμπου, στα 2.000 μέτρα, 2 ώρες μακριά από το χωριό Πύθειο Ελασσόνας. Ο άτυχος 63χρονος είχε βρεθεί εκεί με την αδελφή του, μετά από πεζοπορία, προκειμένου να μαζέψει τσάι, αλλά προφανώς τον «πρόδωσε» η καρδιά του, μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο που του στοίχισε τη ζωή. Το κακό «μαντάτο» του αιφνιδίου θανάτου του γνωστού καρδιολόγου άρχισε να απλώνεται στην τοπική κοινωνία τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής, αρχικά με συγκεχυμένες πληροφορίες και ενώ συνεχιζόταν η πολύωρη επιχείρηση της 8ης ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Ελασσόνας και της Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, όταν και επισημοποιήθηκε ο θάνατος, η θλίψη ήταν μεγάλη και η τοπική κοινωνία έδειχνε ξαφνιασμένη...

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

Χθες κάποιοι πελάτες του εκλιπόντος κυρίως από την επαρχία Ελασσόνας, μη γνωρίζοντας το αναπάντεχο και θλιβερό συμβάν στον Όλυμπο, περίμεναν έξω από το «κλειδωμένο» ιατρείο τον γιατρό για να εξεταστούν και έδειχναν σαστισμένοι, μαθαίνοντας από περιοίκους πως... ο γιατρός είχε φύγει από τη ζωή! Ο καρδιολόγος Περικλής Γαλλής ήταν γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και διατηρούσε για 15 και πλέον χρόνια ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Ελασσόνας, πίσω από τον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Διαβασμένος και «ψαγμένος» ως επιστήμονας, ιδιαίτερα σχολαστικός και ψιλολόγος στις επισκέψεις που δεχόταν ως γιατρός με έγνοια και φροντίδα για τη σωστή διάγνωση, άτομο χαμηλών τόνων, ήρεμος, ευγενικός, πράος, με ξεχωριστές ευαισθησίες και περισσή ανθρωπιά στην καθημερινότητά του και στην επαγγελματική του ζωή και όχι μόνο. Πρότυπο υγιεινής ζωής, λάτρης της πεζοπορίας, έχοντας ξεχωριστή αγάπη για τον Όλυμπο, που τόσο λάτρευε και... που τελικά ήταν το μέρος όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή!

Ο Περικλής Γαλλής δεν είχε κάνει δική του οικογένεια, αλλά «έτρεφε» ιδιαίτερη αδυναμία, αγάπη και φροντίδα για τη μητέρα του, τις αδελφές και τις ανιψιές του. Χθες, οι Ελασσονίτες στα «στέκια» της πόλης μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για «ένα εξαιρετικό γιατρό – άνθρωπο», που «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή τόσο πρόωρα, ενώ μόλις πριν λίγες ώρες έδινε τις δικές του ιατρικές συμβουλές σε ασθενείς του και φίλους.

Πηγή: eleftheria.gr