Σοκαρισμένη η Ρόδος: Πέθανε ο άσος του Διαγόρα και της ΑΕΚ Γιώργος Τανίδης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πένθος βύθισε τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Δωδεκανήσου ο θάνατος του παλιού άσου της Ρόδου, της ΑΕΚ και προπονητή Γιώργου Τανίδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», το νησί της Ρόδου θρηνεί για το χαμό του Γιώργου Τανίδη, ενός σπουδαίου ανθρώπου που έγραψε ξεχωριστή ιστορία όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής της Ρόδου, της ΑΕΚ και ως προπονητής, αλλά και ως ενεργό και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τον Γιώργο Τανίδη, θα θυμούνται έναν ωραίο, ακέραιο και πιστό στις αρχές του άνθρωπο με σπάνιο ήθος, αρετές και ισχυρή προσωπικότητα, που αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και πλούσια παρακαταθήκη. Η οικογένειά του και οι αμέτρητοι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα στις 11 το πρωί, στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Ρόδου.

Πλήθος συλλυπητηρίων

Οι Βετεράνοι Ρόδου-Διαγόρα

«Έφυγε για το “μεγάλο ταξίδι” ο φίλος μας, ο συμπαίχτης μας, ο προπονητής μας, ο άνθρωπος μας Γιώργος Τανίδης! Καλό ταξίδι Γιώργο, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!»

Η Ρόδος

«Η αθλητική οικογένεια του Α.Σ. Ρόδος θρηνεί το χαμό του βετεράνου ποδοσφαιριστή της Γιώργου Τανίδη. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Ο Διαγόρας

«Η Διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Ρόδου Γιώργου Τανίδη, για το χαμό του και το κενό που άφησε στην τοπική μας κοινωνία.»

Ο Ιάλυσος

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣ Ιάλυσος εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Τανίδη. Ο Γιώργος Τανίδης ήταν προπονητής της ομάδας μας τη περίοδο 1992-93 στη Δ’ εθνική και βοήθησε τα μέγιστα για την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…»

Ο Ορφέας

«Το Δ.Σ., οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Α.Ο. Ορφέα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Παναγιώτη Τανίδη και τον αδελφό του Γιάννη, για τον χαμό του αγαπημένου τους πατέρα Γιώργου Τανίδη. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε τα μέγιστα στο δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αλησμόνητος.»

Ο Απόλλων Καλυθιών

«Η διοίκηση η τεχνική ηγεσία, του Απόλλωνα Καλυθιών εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στον άδικο χαμό του πρώην προπονητή μας Γιώργο Τανίδη που μας δίδαξε με το κύρος του και την ανθρωπιά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Οι Ιππότες

«Οι Ιππότες Παλιάς Πόλης θέλουν να συλλυπηθούν την οικογένεια του Γιώργου Τανίδη. Ένας άνθρωπος με ήθος που κοσμούσε για πολλά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απουσία του μας κάνει φτωχότερους όλους. Ευτυχώς μας δίδαξε ποδοσφαιρική παιδεία και μας έδωσε τα εχέγγυα όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του να βαδίσουμε και να υπηρετήσουμε το χώρο του ποδοσφαίρου σε σωστές βάσεις. Ας είναι ελαφρύ το χώμα…»

Οι Βετεράνοι των Καλυθιών

«Εκφράζουμε και δημόσια τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Τανίδη. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.»

Οι Βετεράνοι της Ιαλυσού

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Τανίδη. Θα είναι πάντοτε μέσα στις μνήμες μας.»

Ο Μιχάλης Μπαριανάκης (Περιφερειακός Σύμβουλος)

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γιώργος Τανίδης, ένας καλός φίλος, καλός οικογενειάρχης, καλός συνεργάτης στον χώρο του ποδοσφαίρου από όλες τις θέσεις, ποδοσφαιριστής, προπονητής, πρόεδρος των Βετεράνων, παράγοντας, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής και καρδιάς.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του ως Επίκουρος Νομάρχη σε θέματα αθλητισμού την περίοδο 1998-2002 και έζησα από κοντά τις ικανότητές του, την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, και την προσφορά του σε όλους τους χώρους που ασχολήθηκε. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός Ρόδου, να παρευρεθώ στην εξόδιο ακολουθία, για τον λόγο αυτό εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους γιους του Γιάννη και Παναγιώτη και σε όλους τούς οικείους του, αλησμόνητος και ζωή σε όλους σας».

Ο Στέφανος Δράκος (Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου)

«Ένας αθλητής, που η εικόνα του μέσα στα δίχτυα έκανε τον γύρο της Ελλάδας, ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, στην ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Ρόδο.

Ο Γιώργος Τανίδης, σύζυγος, πατέρας, γιός, φίλος, συνεργάτης, αθλητής, προπονητής, παλαίμαχος. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος που έφυγε νωρίς, αλλά άφησε πίσω του τους γιούς του, τον Παναγιώτη και τον Γιάννη, άξια τέκνα του. Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια, για τον χαμό του Γιώργου Τανίδη, στα παιδιά του, τους οικείους του, καθώς και σε όλους όσοι τον εκτιμούσαν. Ελπίζω και εύχομαι η μνήμη του να είναι αιώνια.

Η απώλειά του, έχει σκορπίσει θλίψη στον αθλητικό κόσμο της Ρόδου, αλλά και σε όλους όσοι τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν. Ένας άνθρωπος, που έγραψε τη δική του αθλητική ιστορία, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, έφυγε από κοντά μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Τανίδη και στο Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου Διαγόρα. Αλησμόνητος.»

Η κηδεία του Γιώργου Τανίδη ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 11:00 στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στη Ρόδο.