ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολοένα και πιο ανατριχιαστικά στοιχεία αποκαλύπτονται γύρω από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλαν οι νταήδες Κρητικοί.

Δικαστικά βουλεύματα φέρνουν στο φως νέα στοιχεία γύρω από τη ζωή του άτυχου 20χρονου στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», τα βασανιστήρια των Κρητικών περιελάμβαναν ξύλο, σπρωξίματα, κλείδωμα του φοιτητή στη ντουλάπα ακόμα και κρέμασμά του από το παράθυρο.

Ήταν αρχές του 2014, όταν οι Κρητικοί νταήδες επιτέθηκαν στον Βαγγέλη και τον κρέμασαν για αρκετή ώρα από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου, ενώ μια άλλη μέρα, ανήλικος Κρητικός τον κλώτσησε με βία και τον κατέβασε από τον δεύτερο στον πρώτο όροφο, χτυπώντας τον με κλωτσιές σε όλο του το σώμα, στην κοιλιά στο κεφάλι, στο λαιμό, ακόμα κι όταν είχε πέσει από τις σκάλες και βρισκόταν στο έδαφος.

Σε άλλο περιστατικό, οι δυνάστες του Βαγγέλη τον ξύρισαν με τη βία και όλοι μαζί τον κορόιδευαν, ενώ το ίδιο διάστημα ο νεαρός εμφανιζόταν στη σχολή με μώλωπες στα αυτιά και τη μύτη από τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς που υφίστατο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας και γιος πολιτευτή στην Κρήτη είχε ξεριζώσει δέντρα της σχολής και είχε προκαλέσει φθορές σε νυχτερινό κέντρο των Ιωαννίνων, αλλά δεν τιμωρούνταν ποτέ, με αποτέλεσμα να ξεθαρρεύουν και οι υπόλοιποι της παρέας και να τη γλιτώνουν και αυτοί για παρόμοιες συμπεριφορές.

Μάρτυρες κατέθεσαν ακόμα πως ο Βαγγέλης ενώ συνήθως απέκρυπτε τη βίαιη συμπεριφορά των Κρητικών, αποδίδοντάς την σε αστεϊσμούς, εκείνο το διάστημα περπατούσε στους διαδρόμους της σχολής μονολογώντας «Παναγία μου τι έπαθα».

Στις αρχές του 2015 μάλιστα επανεμφανίστηκε στη σχολή ο αρχηγός της ομάδας και ο Βαγγέλης προσπαθούσε να κρυφτεί για να μην τον συναντήσει. Δύο μέρες δε πριν εξαφανιστεί, μπήκε καθυστερημένος και λαχανιασμένος μέσα στην αίθουσα και όταν ρωτήθηκε σχετικά από την καθηγήτρια, είπε μόνο ότι ήταν στο δωμάτιό του. Παρ’ όλ’ αυτά, δύο λεπτά αργότερα μπήκαν στην τάξη και δύο από τους πιο σκληρούς της παρέας των νταήδων, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση για την καθυστέρησή τους.

Σε λίγο καιρό, πρώην διοικητικά στελέχη της Σχολής και της εστίας της, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για την αδράνεια αλλά και αδιαφορία που επέδειξαν στην αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών bullying τα οποία υπέστη ο Βαγγέλης από συμφοιτητές του και γνώριζαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης για αναίρεση που επιχειρούσε να ανατρέψει την παραπομπή του τ. αντιπροέδρου της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη άναψε ουσιαστικά το «πράσινο φως» για να προχωρήσει ο προσδιορισμός της δίκης για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, που βαραίνει τα τ. διευθυντικά στελέχη της σχολής.

Μαζί τους θα βρεθεί κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, αλλά για ένα πολύ μικρότερο τελικά σκέλος της υπόθεσης, ο πρώην βουλευτής, που κατηγορείται για το ενδιαφέρον που επέδειξε τηλεφωνικά για να τιμωρηθεί επιεικέστερα ένας απο τους Κρητικούς, που δεν συμμετείχε στα περιστατικά bullying, αλλά σε φθορές αντικειμένων της σχολής (έγραψε το όνομά του και το όνομα του χωριού του στον τοίχο και σε παγκάκι).

Τα παραπεμπτικά βουλεύματα υποστηρίζουν ότι τα περιστατικά άσκησης βίας ήταν γνωστά στους αρμοδίους και επαναλαμβανόμενα τόσο συχνά που έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε οριστική αποβολή των «νταήδων» της κρητικής παρέας από τη σχολή «λόγω της σοβαρής παραβατικότητάς τους».