ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανεξέλεγκτη φωτιά ΤΩΡΑ στη Ρόδο – Εκκενώνεται χωριό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φωτιά ξέσπασε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς ενώ κατευθύνεται προς Σιάννα...

ΦΩΤΟ rodiaki

 

ΦΩΤΟ από rodiaki

Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού αλλά στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι εντάσεων 7 μποφόρ.

Γι' αυτό και γρήγορα η φωτιά έγινε ανεξέλεγκτη. Έχει ζητηθεί η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης με πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με την rodiaki, δύο Καναντέρ απογειώθηκαν ήδη από την Σάμο για να βοηθήσουν από αέρος στο έργο της κατάσβεσης. Επίσης από αέρος θα επιχειρήσει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στη Ρόδο.

Επίσης, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν με κάθε τρόπο και εκείνοι να ελέγξουν την πυρκαγιά.

 

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ενώ στο σημείο κατευθύνεται και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της Απολλακιάς και δηλώνουν έτοιμες να το υλοποιήσεις σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Συν τοις άλλοις έχουν ζητηθεί από όσους κατοίκους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να απομακρυνθούν από τον οικισμό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη οι ηλικιωμένοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στη rodiaki ο αντιδήμαχος Γιώργος Πόκκιας, ότι δηλαδή έχει ξεκινήσει η μερική εκκένωση της Απολακκιάς, κυρίως για λόγους ασφαλείας και οι πολίτες μεταφέρονται στην Κατταβιά. Στην ουσία στο χωριό θα παραμείνουν μόνο οι άνδρες κάτοικοι που βοηθούν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πόκκια η φωτιά είναι πιο επικίνδυνη απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ από το πρωί ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη σε προγραμματισμένο ταξίδι και δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα για ενίσχυση αυτών που ήδη επιχειρούν στην περιοχή