Παντελής Παντελίδης: Ποιο μυστικό κρύβουν Φρόσω και Μίνα με τις καταθέσεις τους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάθισα και διάβασα με προσοχή τις δυο καταθέσεις των κοριτσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση του Τροχαίου του Παντελή Παντελίδη.

Και αποφάσισα να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου. Όχι αίολες. Όχι συναισθηματικές. Αλλά ουσιαστικές και βασισμένες στην ποινική δικονομία.

Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τις καταθέσεις ιδιαιτέρως προσεκτικές.

Σαν να θέλανε και οι δύο να ισχυριστούνε κάτι το οποίο θα τις απάλλασσε από κάποια ευθύνη... τι ευθύνη άραγε;

Ίσως αυτήν της συνυπαιτιότητας – εφόσον βέβαια αποδειχτεί τελικώς... ότι οδηγούσε ο Παντελίδης. Και τι σημαίνει νομικά η συνυπαιτιότητα; Μικρότερη αποζημίωση.

Συγκεκριμένα η Μίνα αναφέρει ότι όταν μπήκε στο αυτοκίνητο δεν αντιλήφθηκε ότι ο Παντελής δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει γιατί εάν το αντιλαμβανόταν και παρόλα ταύτα έμπαινε στο αυτοκίνητο τότε αποδεχόταν τον κίνδυνο να τρακάρουνε άρα είναι κι αυτήν συνυπεύθυνη.

Επίσης στην κατάθεση της λέει ότι ο Παντελής έτρεχε και γι αυτό «φοβήθηκε» και έβαλε την ζώνη της άρα με αυτό δείχνει ότι δεν συναίνεσε στην υπερβολική ταχύτητα και αντέδρασε.

Άρα επίσης δεν συναίνεσε στην υπερβολική ταχύτητα. Άρα δεν έχει κάποια συνυπαιτιότητα η οποία θα μείωνε την αστική της αποζημίωση.

Νομικώς είναι ωραία δομημένες οι καταθέσεις υπέρ τους αλλά ίσως να μην πείθουνε τον κόσμο διότι δείχνουνε ότι πρώτιστο μέλημα τους θα μπορούσε να είναι η αποζημίωση και όχι τόσο η ενημέρωση σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Παντελή!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ισχυρισμός της Μίνας ότι τον παρότρυνε να ελαττώσει ταχύτητα αλλά αυτός δεν άκουσε…

Επίσης και η Φρόσω εκεί «βαδίζει» υποστηρίζοντας ότι έπαιζε με το κινητό της άρα δεν κατάλαβε τίποτα. Άρα δεν είναι συνυπεύθυνη.

Αλλά μικρό το κακό για την Φρόσω γιατί η συνυπαιτιότητα δεν την βοηθάει και πολύ γιατί δεν θα πάρει μεγάλη αποζημίωση γιατί δεν είχε τόσες σωματικές βλάβες ενώ της Μίνας κάνει μπαμ από μακριά.

Άραγε υπήρξε παρασκηνιακά συμφωνία των δικηγόρων; Ρωτάω εγώ τώρα.

Μήπως η Μίνα θα πει οτι δεν οδηγούσε η Φρόσω άρα απαλλάσσεται η Φρόσω και η Φρόσω θα σιωπήσει στους ισχυρισμούς της Μίνας περί συνυπαιτιότητας προκειμένου η Μίνα να παίξει μπάλα μόνη της με την αποζημίωση αποκλείοντας εντελώς την συνυπαιτιότητα;

Α και κάτι άλλο. Λένε όλοι ότι το δικαστήριο θα διαρκέσει πολύ όταν ξεκινήσει και θα δείξει την αλήθεια κλπ. Εαν δεχτεί ο εισαγγελέας ότι οδηγός ήταν ο Παντελής δεν θα γίνει ποινικό δικαστήριο γιατί ο υπαίτιος είναι θανών άρα παύει η ποινική δίωξη. Και το αστικό πλέον με τον καινούργιο νόμο δεν θα έχει καν αντιπαράθεση σε δικαστική αίθουσα. Μόνο χαρτιά θα προσκομιστούν από τους δικηγόρους και οι μάρτυρες θα «παραστούν» με ένορκες βεβαιώσεις.

nassosblog