Παναγιώτης Μαυρίκος: Περιμένουν να «μιλήσει» το αυτοκίνητο του εκδότη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκιές και αναπάντητα ερωτήματα σκεπάζουν την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στην Αττική οδό το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Ιουνίου, που στοίχισε τη ζωή στον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο.

Το πολυτελές αυτοκίνητο του εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες κάτω από αδιευκρίνιστες και κατά πολλούς «ύποπτες» συνθήκες, με τον ίδιο να παγιδεύεται στο εσωτερικό και να καίγεται κυριολεκτικά ζωντανός.

Η σορός του οδηγού ανασύρθηκε απανθρακωμένη από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για αναγνώριση. Στο νοσοκομείο κλήθηκε η σύζυγος του εκδότη, στην οποία άνηκε και το πολυτελές Porsche Cayenne.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου προήλθε από την πυρκαγιά στο θηριώδες όχημα.

Στο μικροσκόπιο το μοιραίο αυτοκίνητο

Το πολυτελές αυτοκίνητο έχει μπει στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε δολιοφθορά ή εάν πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα ενώ το σύρσιμο στο προστατευτικό στηθαίο ασφαλείας δεν δικαιολογεί κάποιον σπινθήρα από την τριβή που να προκάλεσε τέτοιας έκτασης πυρκαγιά.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν ήταν να είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο κάποιος μηχανισμός που να προκάλεσε την ανάφλεξη. Πυροτεχνουργοί ωστόσο που έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος δεν εντόπισαν κάποιον κρατήρα που να υποδηλώνει έκρηξη μηχανισμού.

Παράλληλα, πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση δεν έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού στο όχημα, ούτε υπάρχει παραμόρφωση στις λαμαρίνες του.

Παράλληλα με τα εργαστήρια γίνεται και έρευνα από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας για τη μοιραία διαδρομή που ακολούθησε ο εκδότης, καθώς και τον χώρο όπου στάθμευε το αυτοκίνητό του και αν κάποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Το επόμενο και σημαντικό βήμα είναι η εξέταση από εμπειρογνώμονες του μηχανολογικού τμήματος του αυτοκινήτου, αν δηλαδή μπορέσουν να εντοπίσουν κάτι ύποπτο στα φρένα ή αλλού.

Την απάντηση θα δώσουν τα εργαστήρια, τα οποία σαρώνουν το αυτοκίνητο προκειμένου να εντοπίσουν κάτι ύποπτο που μπορεί να παραπέμψει σε κάποιο είδος μηχανισμού. Το πόρισμα αναμένεται σε 15 μέρες.

Φρένα, βενζίνη ή κάτι άλλο;

Οι άνδρες της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που να έχει σχέση με την κατάσταση του οχήματος. Να συνέβη π.χ. κάποιο βραχυκύκλωμα, να υπήρξε κάποια φθορά σε καλώδια ή υπερθέρμανση των φρένων. Θα εξετάσουν ακόμα και την περίπτωση να υπήρξε διαρροή βενζίνης ή υγραερίου αν είχε γίνει τέτοια μετατροπή στο όχημα.

Απάντηση σε αυτό το ενδεχόμενο θα δώσει ο σωλήνας τροφοδοσίας καυσίμου που θα φανερώσει αν υπήρχε κάποια διαρροή.

Ο δικηγόρος ωστόσο του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ξεκαθαρίζει πως το όχημα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο, μιας και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγος του εκδότη και επέβαιναν συνεχώς τα παιδιά του.