Θεσπρωτία: Ανατριχιαστικές περιγραφές από τους δράστες – Πώς αποκεφάλισαν τον αγρότη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο Αλβανοί που συνελήφθησαν στην Θεσπρωτία για τη δολοφονία και τον αποκεφαλισμό ενός 26 χρόνου Αλβανού, μετά από εντολή που έδωσε ο ανακριτής αργά χθες βράδυ.

Την ίδια ώρα προκαλούν ανατριχίλα οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από τα όσα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ένας από τους δράστες για το πώς έφτασαν στο σημείο να κόψουν το κεφάλι του θύματος και να το στείλουν ως πειστήριο στην Αλβανία στον άνθρωπο που είχε υπογράψει το συμβόλαιο θανάτου.

Ο ένας από τους δράστες είπε στις αρχές ότι είχαν πάει αργά το βράδυ τρεις Αλβανοί στο μαντρί που έμενε το θύμα στην ορεινή Παραμυθία.

"Είδα τον έναν από τους συγκατηγορούμενούς μου να χτυπά τη πόρτα. Το θύμα άνοιξε και βγήκε λίγα βήματα έξω από το μαντρί και άρχισε να ρωτά τι θέλουμε τέτοια ώρα μέσα στη νύχτα. Γνωριζόμασταν από την υπόθεση των ναρκωτικών και το θύμα προσπάθησε να βρει να πει κάτι για τα λεφτά που χρωστούσε. Ο δράστης τον απώθησε με βία και τον έβαλε πάλι μέσα στο μαντρί. Εμείς ήμασταν έξω και ακούσαμε έναν πυροβολισμό. Λίγα λεπτά μετά τον είδα να βγάζει έξω νεκρό τον άνδρα και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του, του έκοψε το κεφάλι".

Οι αστυνομικοί πάντως πιστεύουν ότι ο δράστης που περιγράφει τη δολοφονία έχει πιο ενεργό ρόλο στον αποκεφαλισμό και για να μην κατηγορηθεί ρίχνει τις ευθύνες στον τρίτο Αλβανό δράστη που αναζητείται ακόμα.

Στην ανάκριση οι αστυνομικοί ζήτησαν λεπτομέρειες για τα όσα έγιναν μετά τη δολοφονία και τον αποκεφαλισμό. Ο δράστης αναφέρει: "Είδα τον Αλβανό που καταζητείται να βάζει το κεφάλι και το μαχαίρι σε μια σακούλα και να τα κρύβει στο πορτμπαγκάζ. Την ίδια στιγμή φύγαμε με το αυτοκίνητο και πήγαμε μέχρι ένα σημείο κοντά στα σύνορα. Μετά ο συγκατηγορούμενός μου θα έμπαινε με τα πόδια στην Αλβανία καθώς στο αυτοκίνητο θα γινόταν έλεγχος στην Κακαβιά. Θα πήγαινε το πειστήριο στον αρχηγό του καρτέλ κοκαΐνης και θα έπαιρνε τα λεφτά της αμοιβής".

Πάντως παρά τις πιέσεις κανένας από τους δυο συλληφθέντες δεν είπε λέξη για τον βαρόνο των ναρκωτικών που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου και δεν έδωσαν και κανένα στοιχείο που θα βοηθούσε την αστυνομία στον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου δράστη.

cnn.gr