Επίσκεψη Πούτιν στο Άγιον Όρος: Συγκινημένος ο Ρώσος Προέδρος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον ιερό ναό του Πρωτάτου στο Αγ. Όρος έφθασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη ή Άγιο Πρώτο, Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του Αγ. Όρους Αρίστο Κασμίρογλου. Κατα την διάρκεια της λειτουργίας ο Ρώσος Προέδρος συγκινήθηκε,γεγονός που σχολιάστηκε όλους τους παρευρισκόμενους.  

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε τον Ρώσο Πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας. Ο κ. Πούτιν παρακολούθησε πανηγυρική δοξολογία, ενώ θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή.

Θα γίνει περίπου στη μέση της σκάλας προς το Αρχονταρίκι για το παραδοσιακό κέρασμα, τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο Προέδρων και την ανταλλαγή δώρων. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στον ναό θα ολοκληρωθεί με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας οπότε και θα αποχωρήσει οΡώσος Πρόεδρος.