Καιρός: Πνίγει τη χώρα η αφρικανική σκόνη – Έρχεται ΣΦΟΔΡΗ κακοκαιρία – Ποιές περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα φαινόμενο που μας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν έκανε εκ νέου την εμφάνισή του, προκαλώντας δυσφορία σε όσους είδαν το πρωί τα αυτοκίνητά τους γεμάτα σκόνη που μεταφέρθηκε λόγω των νοτιάδων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει, παίρνοντας ένα περίεργο χρώμα, λόγω της αφρικανικής σκόνης, με τις επόμενες ώρες να μας επιφυλάσσουν σε δεκάδες καταιγίδες εντός και εκτός Αττικής.

"Τοπικές βροχές από χθες το βράδυ. Σήμερα με τους νοτιάδες είχαμε και τη μεταφορά σκόνης που δίνει αυτό το χρώμα το σκοτεινό στον ουρανό", λέει ο γνωστός μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, μιλώντας στο newsit.gr

"Παράλληλα εκδηλώνονται ήδη καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα ενώ τις επόμενες ώρες θεωρούνται πιθανές οι καταιγίδες σε αρκετές περιοχές μη εξαιρουμένης της Αττικής. Η θερμοκρασία πέφτει και είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα", προσθέτει.

"Αυτή η μεταβολή του καιρού θα συνεχιστεί και αύριο βασικά στην Ανατολική και νότια χώρα για να πάμε στη Δευτέρα που ο καιρός θα φτιάξει και η θερμοκρασία θα ανέβει. Μάλλον στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε βροχές αλλά αυτό δεν είναι το μείζον", υπογραμμίζει.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για τον καιρό την Κυριακή 22 Μαΐου

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά με βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό πιθανόν 8 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και Εύβοια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι έντονα στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και βαθμαιαία θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ανά τρίωρο την εξέλιξη της βροχόπτωσης σε ολόκληρη τη χώρα, αύριο Κυριακή