ΑΘΩΩΝΟΥΝ την ξαδέλφη του Πολάκη – Η αναισθησιολόγος εμπλέκεται στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


H αναισθησιολόγος και ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Νεκταρία Πολάκη, κλήθηκε σήμερα να «λογοδοτήσει» για την κλοπή ναρκωτικών ουσιών από το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπως και έγινε, αφού την φυγάδευσαν τόσο κατά την είσοδό της, όσο και κατά την έξοδό της.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος, ήταν εκείνη που νάρκωσε την 4χρονη Μελίνα από την Κρήτη που πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Υγειονομική Περιφέρεια Ηρακλείου, το κατηγορητήριο γι’ αυτές τις παραβάσεις (η κλοπή ναρκωτικών ουσιών θεωρείται ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου), επισείει ποινή… επίπληξης, και στη χειρότερη περίπτωση χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεσης μισθού.

Συνεπώς, στα μαλακά πέφτει η κ. Πολάκη, είτε της γίνει επίπληξη είτε μείωση μισθού. Σε μια εβδομάδα αναμένεται να γίνει γνωστή επισήμως η απόφαση, καθώς θα πρέπει να πρωτίστως καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί στον αρμόδιο Υπουργό, Ανδρέα Ξανθό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, δύο μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της Μελίνας η 7η Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας έστειλε έγγραφο προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης, στο οποίο υπογραμμίζει πως «εδώ και εννέα μήνες δεν έχει προχωρήσει πειθαρχικά ο φάκελος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

star