Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία επειδή μια τυφλή κοπέλα ανέβηκε με τον σκύλο- οδηγό της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


​Μπορεί να είμαστε οι πρώτοι που θα κατηγορήσουμε κάποιον που δεν φέρεται ανθρώπινα στον συνάνθρωπο του… Ωστόσο, φαίνεται πως δεν ασχολούμαστε με τη δική μας καμπούρα!

Μια είδηση που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται viral στο ελληνικό ίντερνετ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτισμού και ανθρωπιάς της ελληνικής κοινωνίας… Ιδιαίτερα όσον αφορά ανθρώπους με αναπηρία!

Ένας οδηγός του λεωφορείου 461 με κατεύθυνση προς τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου, απαίτησε από τυφλή κοπέλα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί της τον σκύλο- οδηγό της! Μάλιστα, της είπε ότι ο λόγος που θέλει να την «διώξει» είναι το γεγονός πως ο σκύλος δεν φορούσε το απαιτούμενο φίμωτρο.

Για κακή του τύχη, ωστόσο, η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, η ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα», η οποία αρνήθηκε να κατέβει από το λεωφορείο.

Ο οδηγός, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να το φτάσει στα άκρα, καλώντας την αστυνομία!!! Και φυσικά, εκείνη δεν έκανε πίσω και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της. Όπως καταλαβαίνετε, ο νόμος ήταν με το μέρος της νεαρής… Κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου με τον οδηγό να της ζητάει συγνώμη.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την πείσουν να ξεχάσει το περιστατικό με εκείνη ωστόσο να αρνείται πεισματικά καθώς όπως ανέφερε δεν ανέχεται άλλες ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος της.

Ο οδηγός του λεωφορείου θα έρθει αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλο διοικητικό πρόστιμο, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες καθώς δεν είναι ποινικό αδίκημα το να θέλει να κατεβάσει κάποιον από το λεωφορείο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό τόσο από την ίδια μέσω facebook όσο και από την σελίδα «Άνθρωπος και Σκύλος».

star