Καιρός: Πάρτε και σήμερα ομπρέλες – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει – Πότε θα «μυρίσει» καλοκαίρι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άστατος αναμένεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα, Σάββατο (07/05/2016) κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. 

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Κυριακή (08/05) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.