ΠΑΡΑΛΥΕΙ η χώρα λόγω ασφαλιστικού και φορολογικού – Δείτε ποιοι θα απεργήσουν από αύριο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Κύμα» απεργιακών κινητοποιήσεων ετοιμάζουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και ΠΟΕΣΥ το διήμερο της ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από την Παρασκευή (06/05) – Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρένα

Ρολά θα κατεβάσει για 48ωρες η χώρα, καθώς έχει αποφασιστεί μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων λόγω της ψήφισης του ασφαλιστικού το Σαββατοκύριακο στη Βουλή.

Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 48ωρη απεργία

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, ενώ η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ενώ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και παράλληλα ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το «πραξικόπημα της κυβέρνησης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών δεν θα περάσουν».

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία τα οποία θα μεταδοθούν ως εξής: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 – 13:30. Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 – 20:15.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις- μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Τέλος, τονίζει ότι όποια και αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας αυτού του «αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία», ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του.