ΠΑΡΑΛΥΕΙ η χώρα την Πέμπτη με την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ – Ποιοι απεργούν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει νέα 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ, κάτι που όμως δεν φαίνεται να γίνεται πράξη. Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα. Τα μέτρα-σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν “μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση” αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Δείτε παρακάτω ποιοι απεργούν:

-Ιατρικός Σύλλογος: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 7ης Απριλίου 2016, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του τη Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση.

Όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, συνιστά σε όλα τα μέλη του να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας στην περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, αλλά και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι υποχρέωση όλων μας.

-Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Κάλεσμα στα μέλη της, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 7 Απριλίου, απηύθυνε το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ). Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΕΕΚΕ Σεραφείμ Πέτρου και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Χατζάκης.

-ΟΛΜΕ: Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 7 Απριλίου, ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των καθηγητών στο κάλεσμά της: «Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ. Αντίσταση – Ρήξη – Ανατροπή».

-Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΕΚΠΑ: Στην απεργία της Πέμπτης 7 Απριλίου θα συμμετάσχουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων.

Σημειώνεται, ότι δεν είναι ακόμα γνωστό το πώς θα κινηθούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.