ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ στα ψυγεία κρεοπωλών στην ΕΛΛΑΔΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Πάσχα επίκειται αλλά οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με διατροφικές βόμβες όπως προκύπτει από την έρευνα του Star, η οποία συνεχίζεται για τα τρόφιμα που βάζουμε στο πιάτο μας.

H κάμερα του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας, μπήκαν σε κρεοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Οι εικόνες που κατέγραψαν είναι σοκαριστικές, αφού το ψυγείο, ήταν γεμάτο με μαύρα αλλοιωμένα κρέατα, ενώ η μυρωδιά ήταν απαίσια.

Η βρωμιά κυριαρχούσε παντού ενώ οι μύγες είχα «στήσει» χορό. Η ίδια εικόνα και μέσα στο κεντρικό σκουριασμένο ψυγείο που υπολειτουργούσε.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος του Star, μπήκε και σε άλλο κατάστημα το οποίο ήταν και παντοπωλείο. Εκεί του έδειξαν ένα ψυγείο με ψαριά που μέσα είχε και ένα μπούτι αρνί.

Επίσης η κάμερα του Star, κατέγραψε και κατεψυγμένα αμφιβόλου ποιότητας μπούτια κοτόπουλου που ήταν προέλευσης Βελγίου με εισαγωγή όμως από το Μπαγκλαντές, ενώ η ημερομηνία λήξης δεν υπήρχε στην συσκευασία.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Άραγε με ποιου άδεια παραμένουν ανοιχτά αυτά το μαγαζιά της συμφοράς; Ποιος έκανε τους τελευταίους υγειονομικούς ελέγχους και δεν είδε τα αλλοιωμένα κρέατα που καταλήγουν στα πιάτα ανύποπτων καταναλωτών; Επιτέλους πότε το κράτος θα αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία αθώων πολιτών;

star.gr