Το μήνυμα του μικρού μετανάστη που συγκίνησε τους Έλληνες διασώστες (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έσωσε τα παιδιά του πλοίου».

Αυτό είναι το απλό και συγκινητικό μήνυμα ενός μικρού παιδιού μεταναστών που επέβαινε στο ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο Baris και εντοπίστηκε την Τρίτη 30 ν. μ. νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Το μικρό παιδί θέλησε να πει με τον δικό του τρόπο ένα «ευχαριστώ» στους άνδρες που το διέσωσαν, αλλά και στην άγνωστη- για αυτόν- χώρα που τον δέχεται, «εκπροσωπώντας» άτυπα όλα τα παιδιά που επιβαίνουν στο φορτηγό-πλοίο που μετέφερε 700 ανθρώπινες ψυχές στο… άγνωστο, όπως κατέληξε, μια και το Baris έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Ιεράπετρας , αποβιβάστηκαν οι παράτυποι μετανάστες. Στις φωτογραφίες βλέπουμε γιατρούς να μεταφέρουν στην αγκαλιά τους παιδιά των εξουθενωμένων γονιών και παιδιά χαρούμενα που επιτέλους πατάνε σε στέρεα γη.

Στα μεγάλα αμπάρια του φορτηγού-πλοίου Baris στοιβάζονταν γυναικόπαιδα, μωρά και ενήλικες παράτυποι μετανάστες, που έφυγαν από τη χώρα τους για ένα καλύτερο -ταυτόχρονα όμως και αβέβαιο- μέλλον, ρισκάροντας ακόμα την ίδια τους τη ζωή.

Ένας συνδυασμός ανακούφισης, αλλά και έντασης- λόγω της περιπέτειας που βίωσαν στο ακυβέρνητο πλοίο- εκφράζεται στα πρόσωπα των μεταναστών που αναμένεται να μεταφερθούν στο κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης».

Τέλος, ο μικρός «εκπρόσωπος» των 700 μεταναστών, χωρίς να το καταλάβει, παίρνοντας ένα κομμάτι χαρτί και ένα μαρκαδόρο, δεν ζωγράφισε μία καινούρια γη, μία καινούρια χώρα, αλλά ένα «ευχαριστώ» που προφανώς θα «ακούγεται» από τις ψυχές όλων των μεταναστών, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μωρών που βίωσαν την περιπέτεια.

Το παιδί «ευχαριστεί» την Ελλάδα πριν ακόμα πατήσει το χώμα της.

metanastes

meta2

meta3