ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βροχερό είναι το σκηνικό και σήμερα, Τετάρτη (29/10), σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται τοπικά, οι οποίες είναι πιο έντονες στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και την Κρήτη.

Αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των καιρικών φαινομένων από το βράδυ και μετά.

Στην Αττική θα εμφανιστούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το απόγευμα υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα δυτικά υπάρχει η πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο (νοτιότερα τη Κερκύρας) και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Λίγα χιονιά θα πέσουν στις πιο ορεινές περιοχές.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι καταιγίδες πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές στη νοτιά Πελοπόννησο και την περιοχή των Κυθήρων. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική) θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα νοτιά οπού από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.