ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Ο Κεφαλονίτης που νίκησε τον Πύρρο Δήμα (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η μοίρα στον μοναδικό Έλληνα αθλητή που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων της Ταϋλάνδης, τον Κεφαλονίτη Βαγγέλη Γαλιατσάτο, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ανάμεσα στους άλλους αθλητές, και τον Αμερικανό Nicolas Bramble που κοουτσάριζε ο Πύρρος Δήμας!

Μπροστά ο Πύρρος Δήμας με τα χρώματα των Η.Π.Α. και πίσω ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Πώς τα φέρνει η μοίρα...
 
 

Ως γνωστόν, ο Πύρρος Δήμας εδώ και μερικούς μήνες έχει αναλάβει Τεχνικός Διευθυντής στην Αμερικανική Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών και για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Μπανγκόκ, σαν αντίπαλος του Έλληνα παγκόσμιου, πλέον, πρωταθλητή, Βαγγέλη Γαλιατσάτου.

Όλα αυτά μάλιστα μοιάζουν με κακόγουστο αστείο, αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη κόντρα ανάμεσα στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (της οποίας ο Δήμας υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος) και τον Νίκο Γαλιατσάτο, προπονητή του Κεφαλονίτη αθλητή, τον οποίο μάλιστα η Ελληνική Ομοσπονδία έχει τιμωρήσει με στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας. Άλλωστε ο ίδιος ο Ν. Γαλιατσάτος, έχει μιλήσει ανοιχτά για την κόντρα του και με τον ίδιο τον Πύρρο Δήμα.

Ο Δήμας με τα χρώματα των Η.Π.Α.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο Πύρρος Δήμας, φυσικά, έχει  το δικαίωμα να εργάζεται όπου εκείνος το κρίνει σκόπιμο αλλά και ότι σαφώς έχει ήδη προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, τουλάχιστον ως αθλητής. Θα πρέπει επίσης να προστεθεί ότι, σύμφωνα με τον Νίκο Γαλιατσάτο, Ο Δήμας είχε προσφερθεί στο παρελθόν να συνοδεύσει ο ίδιος τον Βαγγέλη στους συγκεκριμένους αγώνες.

 Όμως να που το έφερε η... τύχη, την ώρα που ντυμένος στα χρώματα των Η.Π.Α., κοουτσάριζε τον Αμερικανό αρσιβαρίστα, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής να κυνηγάει ένα μετάλλιο, και μάλιστα με έναν προπονητή που παίζει το... κρυφτούλι με τις αρχές για να μην τον βγάλουν σηκωτό έξω.

O...  Αμερικανός αθλητής και στο βάθος ο Πύρρος Δήμας

Παρ' όλα αυτά, και παρ' ότι πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει και όχι για να διχάζει τους λαούς, μας... τρώει να γράψουμε ότι ο Γαλιατσάτος ήρθε τελικά 2ος, ενώ ο Αμερικανός 7ος, οπότε η «δυσάρεστη έκπληξη» που περιγράψαμε στην αρχή,  δεν ταιριάζει στον Βαγγέλη αλλά στον Αμερικανό αθλητή και τον... προπονητή του.

Θα έχει να το λέει ο... μικρός, ότι στο πρώτο του Παγκόσμιο, νίκησε, έστω και έμμεσα, τον ίδιο τον Πύρρο Δήμα.

Πηγή: kefalonitikanea.gr