ΣΟΚ: Η εθνική μπάσκετ αποκλείστηκε από την Ολυμπιάδα !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε η εθνική ομάδα μπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε την ήττα από την Κροατία στον πρώτο ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά με 61-66 κι έτσι η «επίσημη αγαπημένη» δεν θα είναι παρούσα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αντίθετα, οι Κροάτες πήραν το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ιταλία και στο Μεξικό.

Η ελληνική ομάδα «πλήρωσε» το τραγικό της πρώτο 15λεπτο και τα τραγικά ποσοστά της στην τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο, όπου έμεινε χωρίς καλάθι για τουλάχιστον 4 λεπτά. Πέτυχε μόλις 13 πόντους στην πρώτη περίοδο, δέχτηκε 27, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου 10λεπτου βρέθηκε στο -24 (13-37).

Η πίεση στην άμυνα και το «ξύπνημα» του Γιάννη Αντετοκούνμπο έδωσαν την ευκαιρία στη «γαλανόλευκη» να ξαναμπεί στο ματς. Με τον άσο του Μιλγουόκι να πρωτοστατεί στην επίθεση και τους Περπέρογλου, Κουφό να δίνουν σημαντικές βοήθειες μέσα κι έξω από τη ρακέτα, η Ελλάδα κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στο -8 (34-42) περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε την Κροατία στο +10 (44-34).

Η αντεπίθεση της Εθνικής συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο. Με μπροστάρη τον Στράτο Περπέρογλου η «γαλανόλευκη» πέρασε μπροστά με 48-46, αλλά στα τελευταία λεπτά του δεκάλεπτου κάπου «κόλλησε» και οι Κροάτες βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν και πάλι μπροστά με 52-49.

Τα πάντα κρίθηκαν στην τελετυταία περίοδο όπου οι Κροάτες με πιο καθαρό μυαλό και εκμεταλλευόμενοι την τραγική αστοχία των παικτών της Ελλάδας από μέση και μακρινή απόσταση κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά και να φτάσουν στη μεγάλη νίκη, παρά την προσπάθεια της Ελλάδας για το θαύμα στα τελευταία δευτερόλεπτα.