ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την αστοχία του στην Τούμπα, όπως επίσης και το μη καταλογισμένο πέναλτι στο 84', όταν ο Αθανασιάδης τράβηξε από τη φανέλα και έριξε εντός περιοχής τον Σαντανά. Το τελικό 0-0 διακόπτει το νικηφόρο σερί των Πειραιωτών, που έχουν πλέον τον Παναθηναϊκό σε απόσταση έξι βαθμών από τη δεύτερη θέση. Στο -8 παρέμειναν οι Θεσσαλονικείς. Αντικείμενο στην πλάτη δέχθηκε ο Ντομίνγκες στο 61'.

Έτσι ξεκίνησαν:

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ιτάνζ. Ο Σκόνδρας κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Ρατς το αριστερό. Οι Βίτορ και Ρικάρντο Κόστα αποτέλεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Οι Κάτσε και Νομπόα ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Σαλπιγγίδη να καλύπτει τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Μακ την αριστερή. Ο Φακούντο Περέιρα αγωνίστηκε πίσω από τον Αθανασιάδη, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την εστία και επανήλθε στην αγωνιστική δράση περίπου είκοσι ημέρες μετά τον τραυματισμό του στο μηνίσκο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού. Οι Μανιάτης και Κασάμι αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Ντοσεβί κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Αφελάι την αριστερή. Ο Ντομίνγκες έπαιξε μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ και πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Ανήμερα της συμπλήρωσης 34 ετών από την ανείπωτη τραγωδία στη Θύρα 7 του παλαιού "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όπου έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι, δεν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην Τούμπα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα φόρεσαν περιβραχιόνια στο δεξί τους μπράτσο με την τραγική ημερομηνία, ενώ δεν τους επετράπη από τη διοργανώτρια αρχή να κρατούν κατά την είσοδο τους στην Τούμπα ένα πανό που θα έγραφε "Αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε", όπως συνέβη πέρυσι στη Βέροια την ίδια ακριβώς ημέρα.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη. Οι δύο ομάδες απέφευγαν τα ρίσκα στο παιχνίδι τους και έπαιζαν συγκρατημένα. Ο Ολυμπιακός, όμως, σιγά-σιγά ανέβαζε στροφές. Κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και πάταγε καλύτερα πάνω στο χορτάρι. Έδειχνε πιο συμπαγής ομάδα και έβγαζε μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις της εντός αγωνιστικού χώρου. Ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, αλλά στα πρώτα 45 λεπτά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του.

Στο 7' ο Μήτρογλου σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει εύκολα, καθώς το αριστερό σουτ του Έλληνα επιθετικού ήταν αδύναμο. Στο 10' ο Σιόβας με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Μήτρογλου, ο οποίος κοντρόλαρε εντυπωσιακά και πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, για να μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο Ιτάνζ. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

Στο 15' ο Μακ σούταρε εκτός περιοχής με το δεξί και μπλόκαρε ο Ρομπε΄ρτο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μήτρογλου σούταρε με το δεξί εντός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Βίτορ και να καταλήγει κόρνερ. Στο 17' η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Ντομίνγκες, ο οποίος δεν το πολυσκέφτηκε και σούταρε με το δεξί από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Στο 23' ο Ολυμπιακός "άγγιξε" το γκολ. Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε με το αριστερό και ο Ιτάνζ με εκπληκτική απόκρουση κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο και να σώσει με το δεξί πόδι βέβαιο γκολ για την ομάδα του.

Στο 29' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ: ο Ρικάρντο Κόστα έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τα πίσω και ο Ντοσεβί έγινε αποδέκτης της μπάλας προ του Ιτάνζ. Ο εξτρέμ από το Τόγκο πέρασε τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα, αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει άμεσα με το αριστερό και έφυγε προς τα πλάγια. Καθυστέρησε χαρακτηριστικά και όταν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς την περιοχή οι γηπεδούχοι είχαν γυρίσει στις θέσεις τους. Ο Ντομίνγκες, στη συνέχεια, πάσαρε στον Μανιάτη, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα ανώτερος και στο 33' απείλησε και πάλι, με τον Κασάμι να σουτάρει δυνατά με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή και τον Ιτάνζ να διώχνει ξανά, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τους Πειραιώτες να αδικούνται από αυτό το αποτέλεσμα, καθώς έδειχναν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο, ενώ είχαν και τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο σε αυτό το διάστημα. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 1 (1 στην εστία) - 7 (4 στην εστία) στο πρώτο ημίχρονο και 45%-55% υπέρ των φιλοξενούμενων η κατοχή της μπάλας.

Στο 52' ο Περέιρα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά της περιοχής, ο Νομπόα πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 54' ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση: ο Μακ δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής και ο Ρομπέρτο με το δεξί χέρι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Σαν να ξεθάρρευε ο ΠΑΟΚ... Ο Περέιρα αγωνιζόταν πια στην κορυφή της επίθεσης και ο Αθανασιάδης είχε γυρίσει περισσότερο προς τη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός, όμως, διατηρούσε τον έλεγχο στο κέντρο και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα.

Στο 60' ο Σκόνδρας σέντραρε από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Περέιρα, με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει σταθερά. Στο 61' ο Ντομίνγκες πήγε να εκτελέσει κόρνερ από τα δεξιά, μπροστά ουσιαστικά από τη Θύρα 4, αλλά δέχθηκε αρκετά αντικείμενα προς το μέρος του. Το ματς διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά και ο "Τσόρι" τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για την αντίδρασή του να φύγει από το σημείο. Ο Αργεντινός, όμως, είχε δεχθεί μία μικρή πέτρα στην πλάτη...

Ο Ολυμπιακός δεν είχε το ρυθμό του πρώτου μέρους, ούτε ήταν το ίδιο απειλητικός. Στο 68' ο Ρατς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Στο 74' ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών προχώρησε σε διπλή αλλαγή: ο Φορτούνης πήρε τη θέση του εκνευρισμένου Ντομίνγκες και ο Μιλιβόγιεβιτς αντικατέστησε τον Κασάμι. Ο ΠΑΟΚ είχε μία ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας στην επανάληψη (51%-49%).

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Λίγο η ένταση του αγώνα, λίγο ο εκνευρισμός, είχαν παίξει το ρόλο τους σε αυτό το στοιχείο. Στο 79' ο Μιλιβόγιεβιτς είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και πλάσαρε με το δεξί εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Δεν το έβαζε κάτω ο Ολυμπιακός. Ήθελε τη νίκη στη... ζούγκλα της Τούμπας. Στο 84' ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Περέιρα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης τράβηξε από τη φανέλα τον Σαντάνα μέσα στην περιοχή, στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γιάχος δεν υπέδειξε την παράβαση και το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 87' ο Γκολάσα πήρε τη θέση του Νομπόα. Στο 88' ο Αφελάι έφυγε στην κόντρα και προσπάθησε να πασάρει κάθετα στον Ντοσεβί, ο οποίος ήταν έτοιμος να βρεθεί απέναντι στον Ιτάνζ. Ο Ρικάρντο Κόστα, όμως, με εξαιρετικό τάκλιν έκοψε την πορεία της μπάλας και ο Ιτάνζ μπλόκαρε. Στο 89', πάλι ο Ρικάρντο Κόστα, είχε καίρια παρέμβαση προ του Μήτρογλου στο ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Ελαμπντελαουί από τα δεξιά. Στο 90' ο Ντουρμάζ αντικατέστησε τον Ντοσεβί, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Παπαγιαννόπουλος πήρε τη θέση του Σαλπιγγίδη. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων.