Πέθανε η “μητέρα” του Στάθη Ψάλτη Δήμητρα Σερεμέτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών, η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη, που την γνωρίσαμε από τις δεκάδες ελληνικές ταινίες στις οποίες έπαιξε για πολλά χρόνια.

Η ίδια ήταν γνωστή ως τηλεοπτική "μητέρα" του Στάθη Ψάλτη στην ταινία "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ"Η Τούλα όπως συνήθιζαν να την φωνάζουν οι φίλοι της έχει παίξει σε πάνω από 40 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Τζένη Καρέζη και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Συμμετείχε επίσης σε σήριαλ και διαφημίσεις.

Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου, ο οποίος στις ταινίες έπαιζε συνήθως τον αστυνομικό ή τον στρατιωτικό.

Γεννήθηκε στον Αμπελώνα το 1933, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές, με καταγωγή του πατέρα της τη Σκαμνιά Ολύμπου. Το 1946, με τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη.

Η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso το 2011 είχε μιλήσει για το πρόβλημα που είχε με τη όρασή της: Αντιμετωπίζω ένα τραγικό πρόβλημα υγείας. Έχω ωχρά κηλίδα και στα δύο μου μάτια. Δεν με πειράζει. Εχει κι άλλες εκφάνσεις η ζωή, έστω κι αν δεν είναι πολύ ευχάριστες» δηλώνει η Δήμητρα Σερεμέτη στην «Espresso». «Αλλά δεν με παίρνει από κάτω. Κάποτε έμπαινα στο λεωφορείο. Σήμερα, αν δεν είμαι α λα μπρατσέτα, δεν μπορώ. Ετσι είναι η ζωή, δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει από τη μια στιγμή στην άλλη.