Βρέθηκε το παλιό γραφείο του Χίτλερ αλλά… (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν εκεί που γράφτηκαν οι πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας...

Ο ναζιστής δικτάτορας χρησιμοποιούσε αυτό το παλιό γραφείο από το 1937 ενώ από κάτω συνήθιζε να κοιμάται ο σκύλος του, Μπλόντι. 

Γερμανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το γραφείο πέρασε στην ιδιοκτησία των Αμερικανών μετά τον πόλεμο και χρησιμοποιήθηκε ως ένα ακόμα κομμάτι των επίπλων σε ένα οίκημα  για τους αμερικανούς στρατιώτες στο Βερολίνο μεταξύ 1957 και 1996 ενώ επάνω του είχαν εγκαταστήσει ακόμα και συσκευές τηλεφώνου και φαξ.

Το γραφείο είχε μείνει στη Γερμανία από  το 1996 και έχει διατηρηθεί σε μια αποθήκη από τότε. Αξιωματούχοι λένε ότι δεν πρόκειται να πουληθεί ποτέ αν και πολλοί θα ήταν οι συλλέκτες που θα διέθεταν αρκετά χρήματα για να το αποκτήσουν.

Το γραφείο, που κατασκευάστηκε το 1937, έχει τέσσερα συρτάρια που  κλειδώνουν και το χρησιμοποιούσε συνεχώς ο Χίτλερ μέχρι το τέλος του πολέμου.

Στη μία του πλευρά υπάρχει μια ταμπέλα που λέει: «Αυτό το στοιχείο είναι ιδιοκτησία των Ηνωμένων Πολιτειών και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Πότσνταμ. »

Κάποια στιγμή, γύρω στο 2000, το γραφείο επέστρεψε στη γερμανική κυβέρνηση.

Τώρα βρίσκεται σε μια αποθήκη ενός καταστήματος κάπου κοντά στο Βερολίνο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει φωτογραφηθεί από τα χρόνια του πολέμου.

«Το γραφείο είναι, και παραμένει, ιδιοκτησία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας», είπε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Jacqueline Besse.