Αυτή είναι η λίστα με τις ποινές που επιβάλλουν οι τζιχαντιστές στους “άπιστους”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεκάδες είναι τα περιστατικά εκτελέσεων, βασανισμών και σταυρώσεων πολιτών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επειδή κατηγορήθηκαν για εγκλήματα δίχως να έχει διαπιστωθεί η ενοχή των θυμάτων.

Σε λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚ, λοιπόν, όσοι κριθούν ότι έχουν διαπράξει έγκλημα τιμωρούνται με ακρωτηριασμό, σταύρωση, λιθοβολισμό.

Στο έγγραφο που μεταφράστηκε από ερευνητές του ινστιτούτου ερευνών Memri αναφέρονται όχι μόνο οι τιμωρίες, αλλά κάποιες από τις επιβληθείσες ποινές.

Ανάμεσα στους «ενόχους» διακρίνονται μία γυναίκα που θανατώθηκε δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας, 17 άνδρες που σταυρώθηκαν χωρίς να διευκρινίζεται η κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί, δύο άνδρες που κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλία και πετάχτηκαν από την οροφή κτιρίου και όλα αυτά μέσα σε μόλις 48 ώρες.

Την ίδια στιγμή, το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την εκτέλεση οκτώ Ιρακινών αστυνομικών που κατηγορήθηκαν ότι διοχέτευσαν πληροφορίες στον ιρακινό στρατό.

Ποια είναι, όμως, τα εγκλήματα που τιμωρούνται με θάνατο και άλλες απάνθρωπες τιμωρίες;

Το έγγραφο αναφέρει αναλυτικά τις κατηγορίες και τις ποινές:

Βλασφημία κατά του Αλλάχ: Θάνατος
Βλασφημία κατά του Προφήτη Μωάμεθ: Θάνατος ακόμα και αν ο ένοχος μετανοήσει
Βλασφημία κατά του Ισλάμ: Θάνατος
Μοιχεία: Λιθοβολισμός μέχρι θανάτου στην περίπτωση που ο μοιχός είναι παντρεμένος και 100 μαστιγώσεις αν είναι ανύπανδρος
Ομοφυλοφιλία: Θάνατος για εκείνον που τη διαπράττει και εκείνον που τη δέχεται
Κλοπή: Ακρωτηριασμός του χεριού
Κατανάλωση αλκοόλ: 80 μαστιγώσεις
Συκοφαντία: 80 μαστιγώσεις
Κατασκοπία στους άπιστους: Θάνατος
Αποστασία: Θάνατος
Δολοφονία και ληστεία: Θάνατος και σταύρωση
Δολοφονία: Θάνατος
Ληστεία: Ακρωτηριασμός του δεξιού χεριού και του αριστερού ποδιού
Τρομοκρατία: Εξορία

Σύμφωνα με τον Τσάρλι Γουίντερ, ερευνητή του think tank Quilliam το έγγραφο είναι γνήσιο, ενώ μιλώντας στον Independent δήλωσε πως κάποιες από τις ποινές εντάσσονται στον ποινικό κώδικα πολλών αραβικών χωρών.

Εξήγησε, μάλιστα, πως οι ποινές αυτές «προέρχονται από μία ερμηνεία των ισλαμικών γραφών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό πλαίσιο».

Επισημαίνεται δε, ότι οι ποινές αυτές επιβάλλονται όχι μόνο στους «άπιστους», αλλά και σε μέλη του ΙΚ, καθώς πρόσφατα εντοπίστηκε το ακέφαλο πτώμα ενός υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης. Μάλιστα, η σορός του βρέθηκε με γραμμένο το σύνθημα «αυτό είναι το κακό», αλλά και με ένα τσιγάρο στο στόμα.