Αποτυπώματα και DNA ποινικών στις γιάφκες του Ξηρού – Σημαντικές ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγες ώρες αφού συνελήφθη ακόμη ένας συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ετοιμάζεται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για τη συνεργασία των ποινικών με τους τρομοκράτες.

Στις 17:00 το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη σύλληψη του 23χρονου συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού σε σπίτι στην Άνω Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, προκύπτουν στοιχεία από αποτυπώματα, DNA, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου και τις Περαχώρας Λουτρακίου, ποινικών οι οποίοι έχουν φορέσει τον "ιδεολογικό μανδύα" της τρομοκρατίας.

Η υπόθεση είναι δυνατόν να φτάσει ακόμη και σε πρόσωπα που έχουν σχέση με το τελευταίο κύκλωμα των φυλακών, το επονομαζόμενο και Greek Mafia.

Η σύλληψη του 23χρονου

Μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή συνελήφθη την Τετάρτη στην Άνω Γλυφάδα 23χρονος που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο νεαρός κατηγορείται για την κλοπή του βαν που εντοπίστηκε στο όρος Αιγάλεω και το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι τρομοκράτες ως αυτοκίνητο διαφυγής για να φτάσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού μέσω Αλεποχωρίου ως το κρησφύγετό τους στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός κατηγορείται πλέον ως μέλος της οργάνωσης καθώς εμπλέκεται άμεσα στα επιχειρησιακά της σχέδια.

Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του από στοιχεία που βρήκαν στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που είχε εντοπιστεί στο όρος Αιγάλεω.

Ο νεαρός ενώπιον του ανακριτή ομολόγησε ότι εκείνος έκλεψε το λευκό αυτοκίνητο τον περασμένο Δεκέμβριο από το Γαλάτσι και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit είχε αναλάβει το ρόλο του οδηγού διαφυγής για να μεταφέρει τους τρομοκράτες από το σημείο συνάντησης ως την Περαχώρα Λουτρακίου στο κρησφύγετό τους.

Πάντως το ποινικό προφίλ του νεαρού που είναι ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με μικροκλοπές και ληστείες δείχνει άτομο που είχε πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο ρόλο στις επιχειρήσεις των τρομοκρατών.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, για να απολογηθεί την Τρίτη.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής.

Πηγή: Newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν κι άλλο μέλος της ομάδας Ξηρού