Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για επτά καταζητούμενους τζιχαντιστές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα, μετά το σήμα της Europol, η οποία αναζητά επτά επικίνδυνους τζιχαντιστές, που ενδέχεται να έχουν περάσει από τη χώρα μας - Φόβοι για νέο χτύπημα στην Ευρώπη

Κατεπείγον απόρρητο σήμα της Europol για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης σε ευρωπαϊκή χώρα από ομάδα τζιχαντιστών έλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι Ελληνικές Αρχές έχουν λάβει τα στοιχεία και τις φωτογραφίες επτά επικίνδυνων τζιχαντιστών και ερευνούν το ενδεχόμενο να έχουν περάσει από τη χώρα μας.

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Η Αθήνα θα πρέπει να ερευνήσει εάν τα στοιχεία των επτά τζιχαντιστών αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα και έαν έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, ώστε να ενημερώσουν τις Αρχές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Έχουν αποσταλεί και φωτογραφίες για να διαπιστωθεί μήπως οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει ή προσαγάγει κάποιους με πλαστά στοιχεία.

Το «ανθρωποκυνηγητό» συνεχίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των επικίνδυνων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών σύμφωνα με το έγγραφο που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται η Βρετανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

Πολλοί Ευρωπαίοι στο πλευρό των τζιχαντιστών

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη απειλή των τελευταίων δέκα ετών, όσον αφορά στην ασφάλειά της, καθώς τουλάχιστον 5.000 Ευρωπαίοι μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και κάποια στιγμή ενδέχεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ.

Ο ίδιος μιλώντας σε μια επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου υπογράμμισε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Δήμαρχος Ρότερνταμ σε μουσουλμάνους: Αν δεν σας αρέσει η σάτιρα να πάτε να...

Ανάμεσα στις χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο των μαχητών του ΙΚ είναι και η Ολλανδία. Μετά την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo o Δήμαρχος του Ρότερνταμ, ο μουσουλμάνος Άχμεντ Αμπουταλέμπ έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια με όσους μουσουλμάνους υποστηρίζουν το μακελειό στο περιοδικό, λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση, Αν δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι που κάνουν σατιρικά κόμικς σε εφημερίδες, ναι θα το θέσω έτσι... Να πάτε να γ....τε»