Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Αττική

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, οι όποιοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς από το απόγευμα ισχυρές, θα έχει η Θεσσαλονίκη κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Για τα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.300 μ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες -οι όποιες πλην της Θεσσαλίας- θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βραδύ. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1400μ). Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, οι όποιοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα έχουν σήμερα Κυκλάδες και Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα έχουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου πρόσκαιρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές και μέχρι το βράδυ πιθανόν και στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.200 Μ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πηγή: ΕΜΥ