Δείτε πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με τα προγνωστικά του Greek-Weather.Org, αναμένεται ότι από τις 11-12 Δεκεμβρίου, μέχρι και τα Χριστούγεννα περίπου,  θα είναι μία περίοδος κατά την οποία αλλεπάλληλα πολικά καιρικά συστήματα θα εισχωρήσουν στην Ευρώπη, με πορεία προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Τα φαινόμενα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα μας κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, με πολλά χιόνια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και σε πεδινές περιοχές μόνο της βόρειας Ελλάδας.

Είναι αλήθεια πως μετά από αυτή την άνοδο που θα έχουμε στις αρχές Δεκεμβρίου, ο καιρός θα αλλάξει άρδην στην Ευρώπη, με τη καιρική κυκλοφορία, να επιτρέπει πλέον όλο το ψύχος από το βόρειο πόλο και τη Σιβηρία, να κατέβει στη κεντρική και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι πιθανό όμως αυτό να επιρεάσει τη χώρα μας για 1-2 μέρες το πολύ αλλά να χιονίσει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα πάρα πολύ, με αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ για τη χώρα μας.

ΚΑΙΡΟΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Ισχυρές ΒΡΟΧΕΣ και ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ σε όλη την χώρα!!!

Το Greek-Weather.Org, εξετάζει σοβαρά τα τελευταία προγνωστικά του στοιχεία, τα οποία δείχνουν ουσιαστικά βαρυχειμωνιά στη χώρα μας μέσα στο δεύτερο δεκαήμερου του μήνα αυτού.

Από τις 11 με 12 Δεκεμβρίου λοιπόν, ως και τις 23-24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, θα έχουμε καταστάσεις βαρυχειμωνιάς σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας αν όχι σε όλο.