Ποιοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Pew οι Μεξικάνοι είναι οι πιο ικανοποιημένοι, με τη ζωή τους, πολίτες κι αυτό παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας.

Οσο για τους Ελληνες, μόνο το 37% δηλώνουν πολύ ή σχετικά ευτυχισμένοι, με μέσο όρο για τις αναπτυγμένες χώρες το 53%.
Συγκεκριμένα, από τα αναπτυγμένα κράτη περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους δηλώνουν οι Ισραηλινοί (75%), οι Αμερικάνοι (65%), οι Γερμανοί (60%) και οι Βρετανοί (58%). Κάτω από το μέσο όρο είναι οι Νοτιοκορεάτες (47%), οι Ιάπωνες (43%) και τελευταίοι οι Ελληνες.

Στις αναδυόμενες οικονομίες, Μεξικό, Βενεζουέλα και Βραζιλία έχουν τα πρωτεία της ευτυχίας με ποσοστά πάνω από το 70%. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Αργεντινής και του Βιετνάμ. Πιο δυσαρεστημένοι εμφανίζονται να είναι οι Ουκρανοί (23%), οι Ιορδανοί (21%) και οι Αιγύπτιοι (11%).

Οσο για τις αναπτυσσόμενες χώρες, οι κάτοικοι του Ελ΄Σαλβαντόρ βρίσκονται στην κορυφή με 66%, της Νικαράγουα (54%) και της Παλαιστίνης με 40% παρά το ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και δεκαετίες.

Happier

Πηγή: ipyxida.gr