Αυξήθηκαν τα κέρδη της Cosco στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Aνοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) στο πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη της θυγατρικής εταιρείας της Cosco αυξήθηκαν κατά 21,9% και ανήλθαν σε 15,073 εκατ. δολάρια, έναντι των 12,369 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ ο κύκλος εργασιών κατέγραψε άνοδο 24,7% στα 91,459 εκατ. δολάρια από 73,330 εκατ. δολάρια πέρυσι. Μάλιστα, οι πωλήσεις του ΣΕΠ αντιστοιχούν στο 1/5 των εσόδων που εμφάνισε η κινέζικος όμιλος κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Cosco ανήλθε σε 440,158 εκατ. δολάρια, αυξημένος κατά 11,4%, ενώ τα έσοδά του από τους τερματικούς σταθμούς που διαχειρίζεται αυξήθηκαν 18,9% στα 258,082 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες ενοικίασης, διαχείρισης και πώλησης container ήταν αυξημένα 2,1% στα 184,107 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπορευματική κίνηση ειδικά κατά τον Ιούλιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν ανταγωνιστικά λιμάνια όπως του Port Saint (Αίγυπτος), του Amerli (Τουρκία) και της Βηρυτού. Πηγές από τον ΣΕΠ επισημαίνουν πως ο Πειραιάς έχει τις δυνατότητες να απορροφήσει ακόμη μεγαλύτερο έργο από ανταγωνιστικά λιμάνια καθώς είναι ένα βαθύ λιμάνι, με σύγχρονες εγκαταστάσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγάλα πλοία και τονίζουν πως η εταιρεία βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση για να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει για το σύνολο του έτους, που είναι η διακίνηση 3 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων από 2,5 εκατομμύρια πέρυσι.

Επενδύσεις 230 εκατ. ευρώ στον Πειραιά 
Στο μεταξύ, η Cosco περιμένει την επικύρωση της συμφωνίας για τον Φιλικό Διακανονισμό μεταξύ του ΣΕΠ και του ΟΛΠ από την ελληνική Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει τις επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ, ο οποίος θα ανεβάσει περαιτέρω τη δυναμικότητά της. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε το Φιλικό Διακανονισμό παρότι σε πρωτοβάθμιο επίπεδο τον είχε απορρίψει, κρίνοντας ως μη σύννομο το περιεχόμενό του.


Πηγή: Imerisia.gr


Διαβάστε επίσης:

Τι θα χτίσουν οι Κινέζοι στον Πειραιά

Ξεκινά η διανομή της Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά