Ρεκόρ επαφών για τον Γιάννη Μώραλη αυτή την εβδομάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε έναν μαραθώνιο επαφών και συναντήσεων με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να βρει λύσεις για την εξαιρετικά επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος. 

Λίγες μόνο ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ακολούθησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σχετικά με το χρέος του Δήμου προς το Ταμείο που φτάνει τα 131 εκατομμύρια ευρώ.


Ο Δήμαρχος Πειραιά συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, με τον οποίο συμφώνησαν να συσταθεί κοινή ομάδα έργου, αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου και του Δήμου, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης.


Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Πειραιά και η εξεύρεση λύσεων που θα δώσουν οικονομική "ανάσα" στα ταμεία του Δήμου φαίνεται ότι είναι το μείζον θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη νέα Δημοτική Αρχή.


Παράλληλα, όμως, δίνεται και έμφαση στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης. Ο Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ.


Πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του, μέσα στο καλοκαίρι, ο Γιάννης Μώραλης είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενημερώνοντάς τους ενδελεχώς για τις προγραμματικές επιδιώξεις της νέας δημοτικής αρχής Πειραιά. 


Διαβάστε επίσης:

Ο Γιάννης Μώραλης στον Αργυρή Ντινόπουλο σήμερα

Φωτογραφίες από τη συνάντηση Γιάννη Μώραλη - Αργύρη Ντινόπουλου

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συνάντηση Γιάννη Μώραλη - ΕΣΠ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συνάντηση Μώραλη-Σταϊκούρα για τα οικονομικά του Δήμου