ΑΥΤΗ είναι η ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ στο FACEBOOK – Τι θα συμβεί στις φωτογραφίες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα νέο εργαλείο για τις φωτογραφίες, το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο, λανσάρει το Facebook, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ!

Βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο συνεργάζεται με τους λεγόμενους screen readers και περιγράφει με λίγα λόγια τι απεικονίζει μία φωτογραφία στο Facebook.

Το νέο εργαλείο απευθύνεται στους χρήστες με τυφλότητα ή σοβαρά προβλήματα όρασης, που υπολογίζονται σε περίπου 285 εκατομμύρια. Μέχρι σήμερα, οι εν λόγω χρήστες άκουγαν μόνο ποιός έχει «ανεβάσει» μία εικόνα, ενώ πλέον θα μπορούν να «δουν» τι απεικονίζει! Για παράδειγμα, για μια φωτογραφία με ένα ζευγάρι που κάνει διακοπές στη θάλασσα, το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο θα λέει: «φωτογραφία που περιέχει δύο ανθρώπους, γυαλιά, ουρανό, ύπαιθρο, νερό».

Σε πρώτο στάδιο, το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο θα λανσαριστεί σε iOS και στα αγγλικά, όμως, σύντομα, θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες πλατφόρμες και γλώσσες.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσουμε την ίση πρόσβαση στην πληροφορία», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ στη σελίδα του στο Facebook, δημοσιεύοντας βίντεο με το πώς θα λειτουργεί το νέο εργαλείο.

star.gr