Telegraph: Δύο ελληνικά νησιά στα 5 «κρυφά» της Μεσογείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τους πέντε κορυφαίους «κρυφούς» προορισμούς της Μεσογείου παρουσιάζει η Telegraph σε άρθρο που υπογράφει ο Peter Hughes.

«Βαρεθήκατε την Κρήτη, την Κέρκυρα ή την Κορσική; Δείτε τα καλύτερα κρυφά νησιά της Μεσογείου», αναφέρει ο Hughes.

1. Bozcaada

Βρίσκεται στη βόρειο-δυτική ακτή της Τουρκίας στην είσοδο των Δαρδανελίων. Πρόκειται για ένα ανεμοδαρμένο νησί που απέχει περίπου μισή ώρα από την Κωνσταντινούπολη. Διαθέτει ένα φρούριο, ήσυχες παραλίες και αρκετά καλά εστιατόρια.

2. Καστελλόριζο

Πρόκειται για το μικρότερο και ένα από τα πιο όμορφα από τα κατοικημένα νησιά των Δωδεκανήσων. Το νησί είναι προσβάσιμο με αεροπλάνο ή πλοίο από τη Ρόδο. Πολύχρωμα, νεοκλασικά σπίτια βρίσκονται κατά μήκος του λιμάνιου. Η βραβευμένη ιταλική ταινία Mediterraneo γυρίστηκε εδώ.

3. Salina

Στα νησιά του Αιόλου, η Salina ήταν ένα από τα σημεία που γυρίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Il Postino. Οι ηφαιστειακές Αιολείς εξυπηρετούνται από πολυάριθμα πλοία, ιδιαίτερα από τη Νάπολη και Μεσίνα στη Σικελία.

4. Ile de Bendor

Αυτό το γαλλικό νησί αγοράστηκε, ακατοίκητο, από τον εκατομμυριούχο Paul Ricard στη δεκαετία του ’50. Κατά την επόμενη δεκαετία, ο Ricard το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο μοντέρνα μέρη στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Στον νησί έχουν μείνει ο Σαλβαντόρ Νταλί, η Μελίνα Μερκούρη, η Josephine Baker και ο Jean-Paul Belmondo.

5. Μεγανήσι

Αυτό είναι ένα από τα μικρότερα και πιο γραφικά νησιά του Ιονίου, ακριβώς έξω από την ανατολική ακτή της Λευκάδας. Υπάρχουν παραλίες, αλλά το νησί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους περιπατητές.