Η κουκλίστικη καστροπολιτεία στην Ελλάδα που πρέπει να δείτε (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εναν κρυμμένο ταξιδιωτικό προορισμό της Ελλάδας αναδεικνύει σε ρεπορτάζ το Huffington Post προτρύνοντας τους αναγνώστες να το βάλουν στο ''wish list'' με τα μέρη που πρέπει να δούν έστω μια φορά στη ζωή τους.

Μονεβασιά

Εδώ θα έρθεις αν θέλεις να γεµίσεις τις µπαταρίες σου, να αφήσεις τα πάντα πίσω σου και να αφουγκραστείς τα µυστικά µιας άλλης εποχής. Από την ώρα που θα περάσεις τη µαγική πύλη της Μονεµβασιάς, ο χρόνος σταµατά... Μέχρι την ώρα που θα πάρεις και πάλι το δρόµο της επιστροφής!

Η ειδυλλιακή Καστροπολιτεία της Λακωνίας, γνωστή και ως «Γιβραλτάρ της Ανατολής»είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου

Ετοιμαστείτε για πολλές βόλτες στο κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι, που διανθίζεται από φαναράκια και μπουκαμβίλιες, μικρά μαγαζάκια και μπαράκια και καταλήγει στην Πλατεία του Χριστού Ελκομένου, με το πολυφωτογραφισμένο κανόνι

Το σπήλαιο της Καστανιάς είναι πιο εντυπωσιακά αξιοθέατο της Μονεβασιάς και το δεύτερο σπουδαίο μνημείο της περιοχής είναι φυσικά η ίδια η Καστροπολιτεία, στην οποία μπορείτε να περπατήσετε στο εσωτερικό της απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα στα στενά δρομάκια, τις πλατείες και βέβαια, την υπέροχη θέα από την Άνω Πόλη.

Ο γνωστός ποιητής Γιάννης Ρίτσος καταγόταν από τη Μονεμβασιά, όπου και βρίσκεται σήμερα ο τάφος του.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: travelstyle.gr