Προσοχή: Τι δεν πρέπει να κάνουν οι γυναίκες πριν το σεξ, αλλά μετά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγαλώνοντας ακούμε πολλές συμβουλές για το τι μπορούμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ.

Οι συμβουλές αυτές πολλές φορές είναι αντικρουόμενες, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τελικά τι να πιστέψουμε, καθώς εκεί έξω έχει ξεχυθεί ένα... ποτάμι μύθων!

 

Και μπορεί οι περισσότερες να είναι χρήσιμες, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μία που πρέπει να σταματήσετε να ακολουθείτε.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ενδέχεται να έχουν ακούσει ότι η ούρηση πριν τη σεξουαλική επαφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων στο ουροποιητικό σύστημα. Όπως όμως καθιστά σαφές διακεκριμένος ουρολόγος, η συνήθεια αυτή των γυναικών έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις που έχουν ακουστεί ποτέ και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί», τονίζει ο David Kaufman MD, προτρέποντας τις γυναίκες να πηγαίνουν τουαλέτα μετά τη σεξουαλική πράξη και ΠΟΤΕ πριν!

Γιατί;

Κατά τη διάρκεια του σεξ, βακτήρια από τον κόλπο ενδέχεται να καταλήξουν μέσα στην ουρήθρα. Με την ούρηση έτσι μπορούν να αποβληθούν από τον οργανισμό με ασφάλεια, όταν ωστόσο δεν γίνεται αυτό, τα βακτήρια βρίσκουν το δρόμο για την ουροδόχο κύστη όπου μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τον κίνδυνο ουρολοίμωξης;

Χρησιμοποιώντας το διάφραγμα ως μέθοδο αντισύλληψης ο κίνδυνος αυξάνεται, καθώς δεν επιτρέπει στην ουροδόχο κύστη να αδειάσει τελείως, ενώ σπερματοκτόνο λιπαντικό που χρησιμοποιείται στα προφυλακτικά μπορεί επίσης να καλλιεργήσει πρόσφορο έδαφος για μία ουρολοίμωξη.

Γι΄αυτό ξεχάστε τα και:

- Να πίνετε άφθονο νερό ώστε να μην αφυδατώνεστε, επιτρέποντας στα βακτήρια να φύγουν με την ούρηση.

- Να πηγαίνετε στην τουαλέτα μόλις αισθανθείτε την ανάγκη και μην «τα κρατάτε».

- Να σκουπίζεστε από μπροστά προς τα πίσω.

- Να μην ξεχνάτε την καλή υγιεινή στα γεννητικά σας όργανα.

- Και κυρίως: Να πηγαίνετε τουαλέτα μετά το σεξ!

newsbomb.gr