ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ! Δες σε τι χρησιμεύει η τρύπα στο χερούλι της κατσαρόλας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είμαι σίγουρη πως όποιος έχει μπει έστω και μια φορά στην διαδικασία να μαγειρέψεις κάτι με κατσαρόλα, έχει την ίδια απόρια. Τι είναι αυτή η τρύπα στο πίση μέρος; Σε τι χρησιμεύει; Τι καν σας γεννήθηκε η απορία, συνεχίσατε την μαγειρική σας χωρίς να σκεφτείτε σε τι άλλο μπορεί να σας βοηθήσει αυτή η τρυπούλα.

1. Ξεφλουδίστε εύκολα τα βραστά αβγά!

 

Τα βραστά αβγά είναι τέλεια. Αλλά το τσόφλι μάς παιδεύει λίγο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο γι’ αυτό το πρόβλημα. Αρχικά, βράστε τα αβγά όσο σφιχτά σας αρέσουν. Δείτε παρακάτω την συνέχεια:

 

avga

Στη συνέχεια πετάξτε το καυτό νερό και αφήστε τα αβγά στην κατσαρόλα προσθέτοντας κρύο νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να μπορείτε να πιάσετε την κατσαρόλα από όλες τις πλευρές.

avga2

Τώρα βάλτε το καπάκι πάλι πάνω στην κατσαρόλα. Κρατήστε το σφιχτά και κουνήστε δυνατά την κατσαρόλα με το νερό και τα αβγά μέσα. Όταν βγάλετε το καπάκι, το τσόφλι θα βγει πιο εύκολα. Αν δεν είναι ακόμα εύκολο, επαναλάβετε το τελευταίο βήμα και δοκιμάστε ξανά.

avga3

2. Στερεώστε την ξύλινη κουτάλα σας!

Όλοι έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση: Μαγειρεύετε μια σούπα ή μια σάλτσα, ανακατεύετε και ανυπομονείτε να τη φάτε. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να αφήσετε κάπου την κουτάλα, αλλά δεν έχετε κάποιο πιάτο δίπλα σας;

Η κατσαρόλα είναι σχεδιασμένη για να λύνει αυτό το πρόβλημα. Ξέρατε ότι οι περισσότερες κατσαρόλες έχουν μια επιπλέον τρύπα στο χερούλι γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό; Μπορείτε να βάλετε εκεί μέσα την κουτάλα και να συνεχίσετε τη δουλειά σας!

koutala katsarola

3. Φτιάξτε θρυμματισμένο πάγο!

Τι πιο ωραίο από ένα παγωμένο ρόφημα στο τέλος μια μεγάλης μέρας; Πολλοί προσθέτουν παγάκια στα ροφήματα τους. Αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ο θρυμματισμένος πάγος που διασκορπίζει το κρύο πιο ομοιόμορφα και για περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοιπόν μια κατσαρόλα για να φτιάξετε θρυμματισμένο πάγο.

Βάλτε τα παγάκια σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Τώρα γίνεται πιο… άγριο: σπάστε τον πάγο χρησιμοποιώντας τον πάτο της κατσαρόλα μέχρι να θρυμματιστεί. Το καλό με αυτό το κόλπο είναι ότι δουλεύετε με μεγαλύτερη επιφάνεια και σπάτε τον πάγο πιο ομοιόμορφα.

pagos2

4. Σίδερο!

Το σίδερο είναι πραγματικός εφιάλτης. Δεν είναι ανάγκη να το κάνετε καθημερινά, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο.

Τι γίνεται όμως αν έχετε μια σημαντική συνάντηση όπου δεν μπορείτε να φορέσετε ένα τσαλακωμένο πουκάμισο και το σίδερο είναι πολύ μπελάς ή δεν έχετε πρόχειρο; Παίρνετε μια κατσαρόλα από την κουζίνα σας φυσικά!

Αρχικά, βράστε λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ, απλώστε στη σιδερώστρα αυτό που θέλετε να σιδερώσετε και ψεκάστε το με λίγο νερό. Μετά πάρτε την κατσαρόλα από το μάτι και χρησιμοποιήστε την σαν σίδερο. Η λογική είναι ίδια και λειτουργεί μια χαρά. Σιδερώστε με απαλές κινήσεις έτσι ώστε το νερό να μην χυθεί πάνω στο χέρι σας ή βάλτε στην κατσαρόλα το καπάκι.

sidero

5. Ξεφλουδίστε το σκόρδο!

Ναι, το σκόρδο είναι πεντανόστιμο. Αλλά είναι και δύσκολο να το ξεφλουδίσετε και τα δάχτυλα σας κολλάνε μετά

Το κόλπο μοιάζει με το πρώτο. Βάλτε το σκόρδο μέσα στην κατσαρόλα με το καπάκι.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Απλά κουνήστε την κατσαρόλα αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η φλούδα από το σκόρδο και να χωριστεί σε σκελίδες. Δεν χρειάζεται κόπος και το καλύτερο είναι ότι μετά δεν θα μυρίζουν τα χέρια σας!

skordo3

ΠΗΓΗ: youweekly.gr