Τι να κάνεις αν η μέρα σου πάει από το κακό στο χειρότερο – Το κόλπο των επιστημόνων!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emotion, ο καλύτερος τρόπος για να δώσεις ένα τέλος στις «κακοτοπιές» της μέρας σου, είναι να φέρεσαι ευγενικά στους γύρω σου.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές χώρισαν τους 473 συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες και για έξι εβδομάδες εκτελούσαν η κάθε μία, κάτι διαφορετικό. που θα βελτίωνε τον κόσμο (π.χ μάζευαν σκουπίδια, βοηθούσαν ανθρώπους κτλ).

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα έκανε πράξεις που θα βελτίωνε τον κόσμο (π.χ μάζευαν σκουπίδια, βοηθούσαν ανθρώπους κτλ), η δεύτερη ομάδα έπρεπε να κάνει καλές πράξεις για τους άλλους, οι συμμετέχοντες της τρίτης ομάδας έπρεπε να κάνουν κάτι καλό για τους ίδιους και όσοι ήταν στην τρίτη ρουτίνα συνέχιζαν την καθημερινή τους ρουτίνα κανονικά.

Οι ψυχολόγοι, λοιπόν, κατέληξαν οι συμμετέχοντες της ομάδας 1 και 2 είχαν περισσότερο κέφι και καλή διάθεση από τους υπόλοιπους. Οι πράξεις καλοσύνης προς τον συνάνθρωπο ή γενικά προς τον πλανήτη σε βοηθούν να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι ενεργοποιούνται τα ίδια μέρη του εγκεφάλου μας βοηθάμε τους άλλους με αυτά που ενεργοποιούνται όταν κάνουμε σεξ ή να τρώμε νόστιμο φαγητό.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που είστε στις μαύρες σας, μπορείτε να γίνεται εθελοντής σε έναν οργανισμό της γειτονιά σας, να βοηθήσετε τον γείτονα που μετακομίζει ή να βγάλετε την γιαγιά σας έξω για φαγητό.

Πηγή: iefimerida.gr